enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Yağmurlu
12°C
K.Maraş
12°C
Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Az Bulutlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C
Çarşamba Açık
12°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89

Kahramanmaraş’ın Dijital Kütüphanesi Hayata Geçti

Kahramanmaraş’ın Dijital Kütüphanesi Hayata Geçti
REKLAM ALANI

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Araştırma Merkezi’nin derlediği bilgi ve belgelerin dijitale aktarılarak kütüphane oluşturulduğunu söyledi. Başkan Okay, bu bilgi ve belgelerin akademik çalışmalara ışık tutacağını belirtti.

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından hizmete sunulan Kahramanmaraş Araştırma Merkezi ve konağı, elde ettiği tüm doküman ve materyalleri dijitale taşıdı. Depremde hayatını kaybeden Yaşar Alpaslan öncülüğünde gerçekleşen çalışmada sona gelindiğini aktaran Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş ile ilgili bilgi ve belgenin ulaşım kolaylığına dikkat çekti.


Çalışmanın 2019 yılında başlatıldığını dile getiren Başkan Okay, proje ile ilgili şunları söyledi: “Kahramanmaraş küllerinden doğuyor. 2019 yılında başlamış olduğumuz çalışmalar meyvesini verdi. O tarihten bu güne kadar Kahramanmaraş ile ilgili tüm kaynaklar tarandı. Temin edilen bilgiler Kahramanmaraş Araştırmalar Merkezi’nde derlendi. Tüm bu bilgi ve belgelerin dijital olarak sunulması önemliydi. Bugün geldiğimiz noktada tüm bu bilgilerin dijitalleşmesi sağlanmış durumdadır. Belediyemizin web sitesinde bulunan e-kütüphane bölümünden bu bilgi ve belgelere ulaşıla bilir.

​​​​​​​

Burada amaç akademik çalışmalara katkı sağlamak, şehrimizin tarihine ışık tutmaktadır. Bu çalışmanın öncüsü de Yaşar Alpaslan’dır. Kahramanmaraş Araştırmalar Merkezi’ne de onun ismini verdik. Kahramanmaraş’ımıza ve akademik camiaya hayırlı ve uğurlu olsun.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.