enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5994
EURO
34,8026
ALTIN
2.503,83
BIST
9.431,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,5994
EURO
34,8026
ALTIN
2.503,83
BIST
9.431,16

BARTIN’DA MADEN OCAĞINDA PATLAMA

BARTIN’DA MADEN OCAĞINDA PATLAMA

Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yer altında işçilerin çalıştığı sırada şiddetli bir patlama meydana geldi.

Dün akşam saat 18.00 sularında Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında grizu patlaması ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

YER ALTINDA İŞÇİLER VAR

Maden ocağından gelen ilk bilgilere göre patlamanın 350 metre aşağıda meydana geldiği ve yer altında işçilerin mahsur kaldığı öğrenildi. Ekipler, işçileri kurtarmak adına acilen çalışma başlatırken, maden ocağında toplamda 400 işçinin çalıştığı ve patlamanın 4-12 vardiyasındaki işçilerin çalışmaları sırasında meydana geldiği kaydedildi.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

BİRÇOK İLDEN DESTEK EKİP GÖNDERİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan da patlamaya ilişkin açıklama geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada çeşitli illerdeki ekiplerin bölgeye sevk edildiği belirtilerek, “Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

BAKAN SOYLU VE DÖNMEZ BARTIN’A GİTTİ

Maden ocağındaki patlama nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ve İçişleri Bakanı Soylu’nun Amasra’ya ulaştığı ve bölgede inceleme yaptıkları öğrenildi.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Ölü ve yaralılar var

BAKAN SOYLU: RİSKLİ BÖLGEDE 49 KARDEŞİMİZ VARDI

Olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra bir açıklama yapan Bakan Soylu, “Bu patlamanın akabinde gerek buranın arama kurtarma ekipleri, gerekse çevreden gelen arama kurtarma ekipleri müdahale ettiler. Bu konuya vakıf olan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Bütün arkadaşlarımızla birlikte arama kurtarmaya refakat ediyoruz. Sahra Hastanesi oluşturuluyor. Çok üzüntü duyduğumuz bir tablo ile karşı karşıyayız. 110 kardeşimiz orada çalışıyordu. Bunların bir kısmı patlamadan sonra çıktılar. Riskli bölgede 49 kardeşimiz vardı” dedi.” dedi.

BAKAN DÖNMEZ: İLK BELİRLEMELERE GÖRE GRİZU PATLAMASI

Bakan Soylu’dan sonra açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez ise, “Havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor, kısmı göçükler var. İlk değerlendirmeye göre grizu patlaması oldu. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksiklik yok. İçeride bir devam eden yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir, anında müdahale etmek icap eder, o maksatla bulunduruluyor. Şu anda net bir netice yok. Biraz önce ifade ettim, ilk değerlendirmeler grizu patlaması şeklinde” dedi.

BAKAN SOYLU: MADENDE 15 İŞÇİMİZ MAHSUR DURUMDA

Sabah saat 06.10’da olayla ilgili son durumu paylaşan Bakan Soylu, patlama anında madende 110 işçinin çalıştığını ve riskli bölgede 49 kişinin olduğunu belirterek, “26 madenci kardeşimiz şehit oldu. 11 yaralımız var. Yaralılardan 6’sı İstanbul’da, 5’i Bartın’da tedavi görüyor. Yaralıların hayati bir riski bulunmuyor. Madende 15 işçimiz mahsur durumda” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: CAN KAYIPLARIMIZIN SAYISI 28’E ULAŞTI

Bakan Soylu’dan yarım saat sonra sosyal medyadan bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hayatını kaybedenlerin sayısının 28’e yükseldiğini duyurdu. Bakan Koca, “Bartın’daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

“İŞÇİLERİMİZİN YERİNİ BİLİYORUZ”

Bakan Soylu’dan sonra bir kez daha açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez ise, “Şu anda patlamanın olduğu noktayı biliyoruz. Aşağıda 15 işçimiz mahsur durumda. İşçilerimizin yerini biliyoruz. Ancak onlara ulaşmak için yangın ve karbonmonoksit gazının etkisini azaltmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı da patlamayla ilgili harekete geçti. Savcılık tarafından patlamaya ilişkin soruşturma başlatılırken, 3 savcıya görevlendirme yapıldı.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BÖLGEYE GİDİYOR

Bölgeyle ilgili gelişmeleri yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bartın’a giderek kurtarma çalışmalarını koordine edecek. Sosyal medyadan açıklama yapan Erdoğan, “Çalışmaları yerinde icra etmek ve denetlemek amacıyla üç bakanımız, verdiğimiz talimat üzerine bölgeye intikal etmiştir. Ben de yarınki Diyarbakır programımı iptal ederek inşallah Amasra’ya geçecek, tüm çalışmaları yerinde koordine edeceğim.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bugün maden ocağı patlamasının yaşandığı Bartın’a gidecek. Patlamanın ardından ana muhalefet partisi CHP de 5 kişilik ekip oluşturarak bölgeye gönderdi.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Yer altında kalan işçiler için ekipler devrede

AFAD’DAN AÇIKLAMA

AFAD patlamanın nedenini trafo kaynaklı olarak açıklamıştı. Ancak AFAD bu açıklamanın sehven paylaşıldığını belirterek, daha sonra yeni bir açıklama daha yaptı. AFAD’ın açıklamasında, “Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlamanın trafo kaynaklı olduğu bilgisi sehven paylaşılmıştır. Patlamanın nedeni henüz belirlenememiştir. Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahlisiye ekipleri seferber edilmiştir.” denildi.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Ölü ve yaralılar var
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.