enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
33,9886
EURO
37,8641
ALTIN
2.823,14
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Hafif Yağmurlu
30°C
K.Maraş
30°C
Hafif Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Çok Bulutlu
30°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
33,9875
EURO
37,8516
ALTIN
2.822,03
BIST
9.616,47

Başkan Görgel: “Tarihi Ceyhan Köprüsü’nde Restorasyon Başladı”

Başkan Görgel: “Tarihi Ceyhan Köprüsü’nde Restorasyon Başladı”
REKLAM ALANI

Tarihi Ceyhan Köprüsü’nde yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Görgel, “Depremde hasar alan Tarihi Ceyhan Köprümüz, Karayolları tarafından restore ediliyor.

Türkoğlu’ndaki Dalyan Köprüsü ile birlikte toplam 150 Milyon TL’lik bir çalışma. İnşallah ata yadigarı bu iki köprümüzü gerek mimarisi, gerek çevre düzeni gerekse aydınlatmasıyla ülke turizmine kazandırmış olacağız. Bu çalışmalarımızın yanı sıra Ulu Camii, Kahramanmaraş Kalesi, Tarihi Kapalı Çarşı, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi ve tarihi konaklarımızı da bir bir ayağa kaldıracağız” dedi.

Yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası noktasında tüm alanlarda yatırımlar hızla sürerken bir yandan da depremde hasar alan tarihi ve kültürel yapıların restorasyonu gerçekleştiriliyor.

Bu noktada Tarihi Ceyhan Köprüsü’nün restorasyonuna da başlandı. Alanda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, son duruma ilişkin bilgiler aldı. Başkan Görgel, Tarihi Ceyhan Köprüsü ve Tarihi Dalyan Köprüsü’nde başlatılan restorasyon çalışmalarının toplam maliyetinin 150 Milyon TL olduğunu, çalışmaların tamamlanmasıyla iki köprünün de ülke turizmine kazandırılacağını ifade etti.  

Tarihi Ceyhan Köprüsü ve Dalyan Köprüsü Restore Ediliyor
Tarihi Ceyhan Köprüsü’nde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “6 Şubat depremlerinde konut ve iş yerlerimizin yanı sıra tarihi ve kültürel varlıklarımız da büyük hasar aldı. Bunlardan biri de Tarihi Ceyhan Köprüsü.  Köprümüzde Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından restorasyon çalışmalarına başlandı. Ekiplerimiz çok titiz bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu köprümüzle beraber yine Türkoğlu’ndaki Tarihi Dalyan Köprüsü’nde de restorasyon çalışmaları başlayacak. 2 köprümüzde yapılacak restorasyon çalışmalarının toplam maliyeti 150 Milyon TL. Her iki köprümüzün de 2025 yılında tamamlanması planlanıyor” cümlelerini kaydetti.

Bakanlıklarımızla Koordineli Bir Şekilde İlerliyoruz
Tarihi yapılarda sürdürülen ve planlanan restorasyon projelerine de değinen Başkan Görgel, “Ulu Camimizde restorasyon çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Ekipler askılama ve koruma işlemlerini titizlikle yürütüyor. Tarihi Kahramanmaraş Kalemizin restorasyon projesi tamamlanmak üzere. İnşallah Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte Kalemizdeki restorasyon çalışmalarına bir an önce başlayacağız. Tarihi Kapalı Çarşımızın projesini hazırlayarak kurula sunduk. İnşallah Kapalı Çarşımızı da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile birlikte restore edeceğiz.
​​​​​​​
Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nin restorasyon projesinde de ihaleye çıkıldı. Yakın zamanda burada da inşa çalışmaları başlayacak. Tarihi Konaklarımızın neredeyse tamamı depremde yıkıldı. Tarihi yapılarımızın bulunduğu bölgede çok ciddi bir çalışma gerçekleştireceğiz. İnşallah Bakanlıklarımız ve ilgili kurumlarımızla birlikte tarihi konaklarımızı da peyderpey restore ederek şehrimizin turizmine kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.