enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5433
EURO
34,9809
ALTIN
2.418,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Editör

marastanhaberler.com sitesi editörü.

Kahramanmaraş Kalesinde Neler Oluyor?

16.04.2020
328
A+
A-

Yıllar önce başlayan restorasyon çalışmaları bir türlü bitmek bilmiyor. Kalenin yukarısına çıkmak kesinlikle yasak, önünde durmak yasak, kapıda bekleyen güvenlikler ki bu güvenlik görevlileri profesyonel eğitim almış silahlı korumalara çok benzemekte kalenin alt girişinde durmaktalar.

Kalenin restorasyonu normal koşullarda 2 yıl önce bitecekken uzatıldı, 2019 yılı sonlarında kalenin 1 ay içerisinde halka açılacağı söylense de yine açılmadı.

Kahramanmaraş Kalesinde çok büyük kalıntılar ve hazineler olduğu bu restorasyon çalışmaları sırasında bunların açığa çıkması sebebi ile restorasyonun böyle uzadığını ve böyle korunduğunu düşünnen kişi sayısı da azımsanmayacak kadar az.

Bizlerin bildiği tek bir şey var ki Kahramanmaraş’lı o eski kale günlerini özlüyor, kalesini gezmek istiyor o günlere çok fazla özlem duyuro lütfen yetkililer halkın sesini duyun ve Kahramanmaraş kalesinde her ne oluyorsa olsun ve bitsin Kahramanmaraş Kalesi ziyarete açılsın.

Yazarın Diğer Yazıları