enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
33,9908
EURO
37,8453
ALTIN
2.821,64
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Parçalı Bulutlu
30°C
K.Maraş
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
33,9875
EURO
37,8516
ALTIN
2.822,03
BIST
9.616,47

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Sözcü Gazetesinin İddialarına Yanıt

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Sözcü Gazetesinin İddialarına Yanıt
REKLAM ALANI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Sözcü gazetesinin Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde sahte ve miadı dolmuş stentlerin kullanıldığına dair yayınladığı haberle ilgili açıklama yaptı.

Stentlerle İlgili İddialar YalanlandıSözcü gazetesinde yer alan haberde, hastanenin stoklarında bulunan stentlerin miadının dolduğu ve sahte olduğu iddia edilmiştir. Üniversite yetkilileri, yapılan incelemede hastanede Braun marka stentlerin son 5 yıl içinde alınmadığını ve bu markanın miadı dolmuş stentlerinin hastanede kullanılmadığını belirtti. Ayrıca, hastanenin stoklarında bulunan ve kardiyolojik işlemlerde kullanılan stentlerin miadının geçmediği vurgulandı.

Depo ve Stok Bilgileri Kontrol Edildi

Haberde, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tarafından temin edilen stentlerin depoda bulunmadığı, ancak sistemde var olarak göründüğü iddia edilmiştir. Üniversite yetkilileri, hastanenin stoklarının düzenli olarak kontrol edildiğini ve bu tür bir usulsüzlüğün tespit edilmediğini ifade etti. Depo ve stokların ayrı tutulduğunu belirten yetkililer, bu haberin bilgi eksikliğinden kaynaklandığını ve akıl dışı olduğunu savundu.

Kayıtların Silinmesi İddiası

Sözcü gazetesinin röportajında hastane çalışanlarının baskı altında olduğu ve bazı kayıtların silinmeye çalışıldığı yönünde iddialar öne sürüldü. Üniversite, herhangi bir stok hareketinin silinmesinin söz konusu olmadığını, sistem üzerinden yapılan tüm işlemlerin log kayıtlarının tutulduğunu ve bu konuda herhangi bir usulsüzlüğün mümkün olmadığını açıkladı.

Şikayet ve Soruşturmalar

Hastane doktorlarının stoklardaki stentleri kullanmayıp dışardan stent temin ettiği iddialarına ilişkin herhangi bir şikayet başvurusu bulunmadığını belirten yetkililer, bu konuyla ilgili bir soruşturma başlattıklarını ve soruşturmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.

Kamuoyuna Bilgilendirme

Hastane, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra ilde ayakta kalan tek hastane olarak büyük bir sağlık hizmeti sunduğunu ve depremzedelere hem ev hem de şifa kaynağı olduğunu vurguladı. Sağduyu sahibi vatandaşların bu durumun farkında olduğuna ve hastanenin tedavi süreçlerinin çağdaş yöntemlerle yapıldığını bilmesini istedi. Ayrıca, iddiaları ortaya atan gazetecinin hukuki yollara başvurulacağı da bildirildi.

Sonuç

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, hastane hakkında yapılan haberlerin asılsız ve belgelerle desteklenmediğini ifade ederek, kamuoyunun yanıltıcı bilgilere itibar etmemesini temenni etti. Hastane, her zaman güvenli ve çağdaş tedavi yöntemleri sunmaya devam edecektir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.