enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,3779
EURO
34,7436
ALTIN
2.430,50
BIST
10.019,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,3786
EURO
34,7343
ALTIN
2.428,12
BIST
9.973,47

Kahramanmaraş’ta bin adet fidan toprakla buluştu

Kahramanmaraş’ta bin adet fidan toprakla buluştu
A+
A-

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında “Yanan Ormanlar Küllerinden Doğuyor” sloganı ile Kahramanmaraş ili Dulkadiroğlu ilçesi Çınarlı mahallesinde fidan dikim programı gerçekleştirildi. Fidan dikim programında konuşan Orman Bölge Müdürümüz Mustafa Koç “Dünyada olduğu gibi toplumumuzda da özellikle son yıllarda artan bir çevre hassasiyeti ve bilinci görülmektedir. Bu durum geleceğimiz için umut vericidir. Türkiye ağaçlandırma konusundaki çalışmalar ile yalnızca ülkemiz için değil, dünyanın geleceği içinde umut olmakta ve tüm insanlığın ortak mirası sayılan orman konusunda dünya çapında gelişmeler ve başarılar kaydetmektedir. Ülkemizde yapılan ormancılık faaliyetleri ile orman varlığı her sene düzenli artırılmaktadır. 1999 yılında 20.8 milyon hektar olan orman varlığımız, günümüzde 22.9 milyon hektara ulaşmıştır. Orman Genel Müdürlüğü olarak Ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem vermekteyiz, bu çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sayın valimize olmak üzere, diğer kurumlarımıza teşekkür ederim. ”Kıyamet koparken dahi elinizde bir fidan olsa dikiniz” diyen bir kültürden aldığımız ilhamla daha yeşil bir Türkiye için fidanları toprakla buluşturuyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ise konuşmalarında “ Ülkemizde ve Dünyada devam eden pandemi sürecine 2 konu ön plana çıktı. 1.ncisi iklim değişikliği ve küresel ısınma, 2.ncisi ise tarım konusu ön planda. Ülkemizde ve Dünyada iklim değişikliği yağış rejimlerini değiştiriyor. Orman demek yağış demektir. Bu nedenle Ormancılık faaliyetlerimizi daha da artırmamız, gelecek nesillerimiz için çok önemli, Ormanlarımız koruyalım, geleceğimizi koruyalım. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası kutlu olsun” dedi.

Programda konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Çoşkun , kentin orman varlığının Türkiye‘nin üzerinde olduğunu söyledi. Vali Coşkun, “Bulunduğumuz bu alanda Dulkadiroğlu ilçesi Çınarlı Mahallesi ve buraya bin adet fıstıkçamı, servi, sedir ve karaçam fidanlarını toprakla buluşturacağız. İlimiz Kahramanmaraş’ın Orman varlığı yüzölçümüne göre Türkiye ortalamasının üzerinde olup yüzde 36 seviyelerindedir. İlimiz Kahramanmaraş’ta 2003-2020 yılları arasında 1.256.071 dekar arazide çalışma yapılarak 152.716.259 adet fidan toprakla buluşturulmuştur” dedi.