enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Parçalı Bulutlu
15°C
K.Maraş
15°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
16°C
Pazar Açık
14°C
Pazartesi Açık
12°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
35,5687
EURO
36,5859
ALTIN
3.098,62
BIST
9.941,88

KSÜ Tarım Ekonomisi Bölümünden, TMO Kahramanmaraş Başmüdürlüğü’ne Ziyaret

KSÜ Tarım Ekonomisi Bölümünden, TMO Kahramanmaraş Başmüdürlüğü’ne Ziyaret
REKLAM ALANI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğrencileri, Mesleki Uygulama dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Paksoy ve Arş. Gör. Semiha Çetinkaya eşliğinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kahramanmaraş Başmüdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirdi.

TMO Kahramanmaraş Şubesi Baş Müdürü Yusuf Koçyiğit ve Baş Müdürlük görevlileri eşliğinde ürün silolarını gezen öğrenciler, görevlilere sorular sorarak bilgiler aldı.

Türkiye’nin 35 farklı ilde Toprak Mahsulleri Ofisi Ofisinin bulunduğunu aktaran görevliler Kahramanmaraş merkezde 1 Başmüdürlük, Elbistan ilçesinde ise 1 Ajans Amirliği bulunduğunu belirtti.

Ürün alımına dair bilgiler aktaran görevliler TMO’nun kâr amacı taşımayan piyasada ürün fiyatlarının dengelenmesi hususunda önemli faaliyetler üstlenen bir kuruluş olduğunu aktardı.

Çiftçilerden ürün alımında ilk olarak ürüne ait numenin alındığını ve protein tayin cihazı ile alınan numuneye ait ürün değerlerinin ölçüldüğünü bu sayede uzmanlar tarafından da fiyatlanmanın yapıldığı bilgisi öğrencilerle paylaşıldı.

Silolara ait bilgilerde veren yetkililer Kahramanmaraş’ta toplam 320 bin ton ürün alabilecek 9 adet lisanslı deponun bulunduğunu ve bu depoların sürekli olarak görevliler tarafından ölçümler yapılmak suretiyle zararlılardan, nem ve rutubet gibi doğal etkenlerden korunduğunu belirtti.

Türkiye’nin değişik bölgelerinden öne çıkan ürünlerin TMO silolarında depolandığını aktaran görevliler Kahramanmaraş’ta özellikle arpa, buğday, mısır ve nohut gibi ürünlerin, bölgesel olarak bakıldığında ise Ege’de üzüm, Trakya da pirinç, İç Anadolu Bölgesinde mercimek, Karadeniz Bölgesinde Fındık gibi ürünlerin silolarda depolanarak muhafaza edildiğine dikkat çekti.

Ziyaret, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona ererken ziyaret sayesinde öğrenciler, TMO’nun çalışma sistemi, ürün borsaları, çiftçinin mahsulünü satışı ve mahsulün TMO silolarında depolanması hakkında önemli bilgilere sahip oldu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.