enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
38,0300
EURO
43,2725
ALTIN
3.958,74
BIST
9.380,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Çok Bulutlu
16°C
K.Maraş
16°C
Çok Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
13°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
38,0300
EURO
43,2725
ALTIN
3.958,74
BIST
9.380,95

Şiir ve Edebiyatın Kentinde Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni Başladı

Şiir ve Edebiyatın Kentinde Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni Başladı
REKLAM ALANI

Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni”, NFK Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programıyla başladı. Türkiye’nin dört bir yanından ve Fransa, Tunus, İngiltere ile Almanya gibi farklı ülkelerden gelen anlatıcılar ve edebiyatçılar, 12 Nisan’a kadar farklı okullarda öğrencilerle bir araya gelecek.

Şiirin ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş, kültür ve sanat alanında önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle düzenlenen “Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni”, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen coşkulu bir açılış programıyla başladı. Türkiye’nin dört bir yanından ve Fransa, Tunus, Almanya ile İngiltere gibi ülkelerden gelen anlatıcılar ve edebiyatçılar, program kapsamında Kahramanmaraşlı öğrencilerle bir araya geldi.

Edebiyatçılar NFK’da Öğrencilerle Buluştu

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programına; edebiyatçılar, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda edebiyatsever katıldı. Programda gerçekleştirilen müzik dinletisi de katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Açılışta, Türkiye ve dünyanın çeşitli noktalarından gelen anlatıcılar, kültürel mirasın korunması ve aktarılması konusundaki kararlılıklarını dile getirdiler.

“Kültürel Mirasın Aktarılmasını Önemsiyoruz”

Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Gökhan Köksal, açılışta yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ın tarihsel ve kültürel zenginliğine dikkat çekti. Köksal, “Mezopotamya ile Anadolu’yu birbirine bağlayan, zengin kültürel değerlere sahip Kahramanmaraş’ta bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıkla adını tarihe altın harflerle yazdıran bu şehirde düzenlenen böylesine anlamlı bir organizasyon, geçmişle geleceği buluşturma açısından çok değerli. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak gelenekten geleceğe, nesilden nesle aktarılması gereken kültürel değerlerimizi yaşatmaya yönelik bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

“Kahramanmaraş, Türküleriyle, Masallarıyla Var”

Büyükşehir Belediyesi Kültür, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Duran Doğan, konuşmasında Kahramanmaraş’ın köklü edebi mirasına vurgu yaptı. Doğan, “Kahramanmaraş bir kültür ve edebiyat şehridir. Bu şehir ninnileriyle, türkülerle, masallarla var olmuştur. Bizler sevincimizi de hüznümüzü de türkülere, şiire, edebiyata dökeriz. UNESCO Edebiyat Şehri yolculuğumuzda bu tür etkinlikler büyük bir adım. Bugün de önemli bir programın açılışında bir araya geldik. Ülkemizin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen masal anlatıcılarımız, 12 Nisan’a kadar çocuklarımızla buluşacak. İnancım odur ki bu buluşmalar, çocuklarımızın hayal dünyasına ve kültürel birikimine büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

“Masallar Çocukların Zihinsel Gelişimi İçin Bir Hazine”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Somuncu da programda yaptığı değerlendirmede, masalların edebi ve pedagojik önemine dikkat çekti. Somuncu, “Masallar, sadece anlatı değil, aynı zamanda bir değerler sisteminin taşıyıcısıdır. Çocuklara kültürel kimlik kazandıran, dil gelişimlerine katkı sağlayan ve hayal gücünü besleyen güçlü bir araçtır. Dünya Anlatıcılar Şöleni, çocukların edebiyatla kuracakları güçlü bağ için çok önemli bir fırsat” ifadelerini kullandı.

12 Nisan’a Kadar Okullarda Anlatım Etkinlikleri

“Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni” kapsamında gelen anlatıcılar, 12 Nisan Cumartesi gününe kadar Kahramanmaraş’taki çeşitli okullarda öğrencilere yönelik etkinlikler düzenleyecek. Masal ve hikâye anlatımı, sözlü edebiyat tekniklerinin tanıtımı ve kültürel miras üzerine yapılan sunumlarla çocuklar, farklı anlatım biçimlerini tanıma ve deneyimleme fırsatı bulacak. Program, kültürler arası bağları güçlendirirken, Kahramanmaraş’ın edebi mirasını uluslararası alanda tanıtma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak görülüyor.

​​​​​​​

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.