enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5073
EURO
34,8975
ALTIN
2.433,11
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

Yakıt tasarrufuna Kahramanmaraş’ta yeni çözüm! 

06.02.2022
316
A+
A-

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Ersel Bilişim firması, yakıt tasarrufu yapmak isteyen herkese yeni bir çözüm sundu.

Enflasyondaki dalgalanmaların ardından özellikle son dönemde akaryakıta gelen zamlar herkesi etkiledi. Alternatif çözüm arayanlara ise Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Ersel Bilişim firmasından bir öneri geldi. 

İstanbul’da üretilen bir yakıt tasarruf cihazı artık Kahramanmaraş’ta da satışa sunuldu. Sisteme göre, gelen yakıtın ideal şartlar altında yanmasını sağlayan bu cihaz, baca gazı ölçüm değeri dolayısıyla atmosfere atılan zehirli gaz miktarında önemli oranda düşüş sağlayarak çevreci kimliğiyle de öne çıkıyor.

Cihazın Avrupa Birliği (CE) güvenlik standartlarına uygunluk belgesi başta olmak üzere, ODTÜ, İTÜ ve Ege Üniversiteleri Makina Mühendisliği bölümlerinde yüzde 20 ile 30 oranında yakıt tasarrufu sağladığı test raporlarında belirtiliyor.  

Peki yakıt tasarrufunu nasıl sağlıyor?

Hem taşıtlarda hem de evde kombi cihazlarında kullanılabilen bu cihaz, sisteme entegre edilmesinin ardından devreye giriyor. Taşıtların veya kombilerin sistemde kullandığı yakıtın dışarıya attığı ham halini yakıta çevirerek enerjiye dönüştürüyor. Bu sayede kullanılan yakıtın tamamı enerji olarak kullanılıyor ve tasarruf sağlanmış oluyor. 

Memnun kalmayana ücret iadesi 

Firmanın Kahramanmaraş bayiliğini üstlenen Er-sel Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Arıcı, müşterilerine verdiği memnuniyet garantisiyle birlikte kullanıp memnun kalmayan herkese ücret iade garantisi verdiklerini söyledi.  

Arıcı, sistemin bugüne kadarki yapılan ön denemelerde motorun çalışma rejimine bağlı olarak yüzde 8.5 ile yüzde 30’lara kadar yakıt tasarrufu sağladığının tespit edildiğini belirterek, “Cihazın motor üzerine monte edilmesinden sonra kullanım süresinin uzamasıyla yakıt tasarrufu artıyor. Aracın motoru da bundan kesinlikle zarar görmüyor. Cihaz kullanıldıkça, silindir içindeki kurum birikimi azalıyor yanma etkinliği artıyor ve yakıt+hava karışım oranının değişmesi gerektiğinden tasarruf sağlanıyor. Silindire püskürtülen yakıtın azaltılması, veya turbo-şarj gibi yöntemlerle daha fazla hava girişi sağlanıyor. Bunun sonucunda ise yanmamış atık gazlar azalarak çevre dostu özelliği de artıyor.” dedi. 

Cihazın montaj süresinin çok uzun olmadığını ve etkisini kısa sürede gösterdiğini anlatan Arıcı, müşterilerinin kendisine 0539 475 31 46 numaralı telefondan ulaşabileceklerini kaydetti.