enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
38,4149
EURO
43,7601
ALTIN
4.095,06
BIST
9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Az Bulutlu
27°C
K.Maraş
27°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
22°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
38,4149
EURO
43,7601
ALTIN
4.095,06
BIST
9.432,55

5. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, Dolu Dizgin Programlarla Sürüyor

5. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, Dolu Dizgin Programlarla Sürüyor
REKLAM ALANI

Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri çerçevesinde NFK Kültür Merkezi’nde “Başka Bir ‘Dünya Edebiyatı’ Mümkün Mü?” başlıklı söyleşi düzenlendi. Konuşmacılar, edebiyatın küresel yapısına eleştirel bir gözle bakarken, yeni bir edebi düzenin nasıl mümkün olabileceğine dair çarpıcı fikirler sundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından “Edebiyat Dönüştürür” mottosuyla bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, edebiyatseverlere unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor. Etkinliklerin sonuna yaklaşılırken, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Yazarlar Kaan Murat Yanık, Ali Emre, Mustafa Akar ve Kolombiyalı şair Lauren Mendinueta’nın katılımıyla gerçekleştirilen “Başka Bir ‘Dünya Edebiyatı’ Mümkün Mü?” başlıklı söyleşi, edebiyatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Panelde, mevcut dünya edebiyatı anlayışının sınırları ve gelecekte nasıl dönüşebileceği tartışıldı.

​​​​​​​

Konuşmacılar, edebiyatın küresel yapısına eleştirel bir gözle bakarken, yeni bir edebi düzenin nasıl mümkün olabileceğine dair çarpıcı fikirler sundu. Söyleşi, soru-cevap bölümüyle interaktif bir atmosfere dönüşürken, katılımcılar da düşüncelerini paylaşma imkânı buldu.

Konuşmacılar, Dünya Edebiyatını Tartıştı

Programda konuşan yazar Kaan Murat Yanık, edebiyatın yalnızca Batı merkezli bir algıya indirgenmemesi gerektiğini vurguladı. Farklı coğrafyaların sesinin daha güçlü duyulabilmesi için yeni yayıncılık modellerine ve daha kapsayıcı bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu belirtti. Diğer bir konuşmacı Ali Emre, alternatif bir dünya edebiyatı tasavvuru için yerel kültürlerin korunması ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Mustafa Akar, edebiyatın sadece estetik bir uğraş olmadığını, aynı zamanda bireylerin ve toplumların ruh dünyasını şekillendiren güçlü bir araç olduğunu söyledi. Kolombiyalı şair Lauren Mendinueta da, kültürel çeşitliliğin dünya edebiyatına zenginlik kattığını vurguladı. Edebiyatın evrensel bir dil oluşturmadaki rolüne değindi ve bu çeşitliliğin desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.