enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
34,0242
EURO
38,0228
ALTIN
2.827,57
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Yağmurlu
30°C
K.Maraş
30°C
Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Yağmurlu
25°C
Pazar Çok Bulutlu
28°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
34,0462
EURO
37,9983
ALTIN
2.822,89
BIST
9.957,72

KAMEK’te Üretilen Nadide Eserler, Fuarda Katılımcıların İlgi Odağı Oldu

KAMEK’te Üretilen Nadide Eserler, Fuarda Katılımcıların İlgi Odağı Oldu
REKLAM ALANI

Büyükşehir Belediyesinin KAMEK atölyelerinde her biri ayrı bir emeğin ve sanatın ürünü olan nadide eserler, Geleneksel Ağustos Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

 El emeği göz nuru eserler hem Kahramanmaraşlıların hem de çevre illerden gelen misafirlerin ilgi odağı oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı tüm hızıyla devam ederken Kahramanmaraş Meslek Edindirme Merkezi’nde (KAMEK) kursiyerler tarafından üretilen el emeği göz nuru eserler hem Kahramanmaraşlıların hem de çevre illerden gelen misafirlerin ilgi odağı oldu.

​​​​​​​

Ahşap boyama ve resim atölyelerinde özenle işlenen sanatsal çalışmalar, dericilik atölyesinde el yapımı zarif deri ürünler, makrome ve örgü atölyelerinin özgün tasarımları, tezhip sanatının incelikle işlendiği eserler fuarın en dikkat çeken ürünleri arasında yer aldı. Her biri ayrı bir emeğin ve sanatın ürünü olan bu eserler,

Kahramanmaraş’ın zengin kültürel mirasını ve el sanatlarına olan bağlılığını gözler önüne seriyor. Fuarda sergilenen eserler sadece görsel bir şölen sunmakla kalmıyor, aynı zamanda ziyaretçilere bu el sanatlarını yerinde görme ve ustalarından bilgi alma imkânı da sağlıyor. KAMEK’in standını ziyaret eden katılımcılar, hem bu benzersiz eserleri yakından inceleyip hem de Kahramanmaraş’ın köklü el sanatları geleneğine dair derinlemesine bilgi edinebiliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.