enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
34,7479
EURO
36,5290
ALTIN
2.956,93
BIST
9.839,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Çok Bulutlu
11°C
K.Maraş
11°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
15°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Çok Bulutlu
15°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
34,7495
EURO
36,4847
ALTIN
2.953,08
BIST
9.681,11

Başkan Güngör Kahramanmaraş’ın sosyal medya sayfalarına sunum yapacak!

Başkan Güngör Kahramanmaraş’ın sosyal medya sayfalarına sunum yapacak!
REKLAM ALANI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Çay Börek’te yapılan kar’da sucuk etkinliğine katıldı. Burada instagram’da kentin en aktif sayfalarından olan marasilan ile kısa bir röportaj gerçekleştiren Güngör, Özel İdare’nin yıkım kararı hakkında bilgiler verdi.

Göreve ilk geldiğinde kamuoyu araştırması yaptıklarını belirten Güngör, bu araştırma neticesinde halkın yüzde 70’inin yıkımı istediğini ifade etti.

Güngör, İl Özel İdare Binası’nın 30 yıl önce yapıldığı günden bugüne sürekli tartışma konusu olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

“Niye olmuş? Çevredeki yapılar baz alındığında binanın silüeti bozan bir yapısı var. Binanın boş alanları çok fazla. Mimarlar mühendisler eğer binanın boş alanları da kullanılmış olsaydı, yapı silüeti yarı yarıya inerdi diye ifade ediyorlar. Bu silüeti bozması, boş alanların fazla olması ve fonksiyonel olmaması, içerisindeki odalar merdivenler vs. rantabıl kullanılamaması, 30 yıl sonunda ciddi bir kamuoyu beklentisi oluşmuş. Yıkımı ve dönüştürülmesi için bi beklenti oluşmuş. Geldiğimizde yaptığımız kamuoyu araştırmasında hemşerilerimizin büyük bir kısmının yüzde 70’i binanın yıkılması taraftarıydı. Bazı hemşerilerimizde bu binayı daha fonksiyonel hale getirmek için restorasyon teklifinde bulundu. Biz onu da değerlendirdik. Teknik ekip çalıştı ve bina fonksiyonel hale gelirse, nasıl bir süreç ve maliyet ile karşılaşırız diye baktık. Binanın yıkılıp yapılmasından daha fazla bir maliyet restorasyonda çıkıyordu.”

Kentin tarihi dokusu içerisinde bütüncül bir çalışma yaptıklarını aktaran Güngör, “Valilik meydanında yaptığımız çalışma kalenin etrafındaki dönüşümden farklı değil. İyileştirme ve restorasyon, stadın yerinin değiştirilmesi, kültür parkın dönüşmesi, bunların hepsi birbirinden farklı olmayan bir bütünün parçaları.” dedi.

Demokrasi meydanında ve tarihi kapalı çarşının cephe iyileştirmesinin kendilerini yorduğunu ve ilk süreçte biraz kaygılı olduklarını, projenin güzel olduğunu söyleyen Güngör, “13 milyonluk bir çalışmayla cepheyi iyileştirdik. Şu anki halimi güzel, eski halimi güzel? Oradaki gayrimenkullerin bile değeri arttı. Kiracıların müşteri ve ticari potansiyeli arttı. “ diye konuştu.

REKLAM ALANI