enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,2804
EURO
35,0323
ALTIN
2.473,64
BIST
10.538,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,2770
EURO
35,0305
ALTIN
2.475,32
BIST
10.512,92

Kahramanmaraş firması Türkiye’ye yangın söndürme sistemleri kuruyor!

Kahramanmaraş firması Türkiye’ye yangın söndürme sistemleri kuruyor!
A+
A-

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren TYS Transtech Söndürme Sistemleri, Türkiye’nin birçok noktasında verdiği hizmetle adından sıkça söz ettiriyor.

Maraştan Haberler olarak, TYS Transtech Söndürme Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Saçmalı ile firma faaliyetleri ve söndürme sistemleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

Faaliyet ve çalışma alanlarının daha çok gazlı söndürme sistemleri, sulu söndürme sistemleri, köpüklü söndürme sistemleri ve proje bazlı özel söndürme sistemleriyle her projeye uygun çözüm bulmak olduğunu belirten Sami Saçmalı, Endüstriyel fabrikalar başta olmak üzere, tekstil demirçelik fabrikaları, enerji santralleri, çimento fabrikaları gibi potansiyel olan tüm işletmelere bu sitemlerin kurulduğunu söyledi.

Saçmalı, yangın söndürme sistemlerine duyulan ihtiyacı ve yangının çıkış nedenlerini ise şöyle sıraladı:

“Birincisi dikkatsizlik, ihmalkarlık, önlem alınmaması ve yangın çıkma ihtimalini önemsememek. Maalesef çözüm olarak her firma her an yangın çıkacakmış gibi kendi önlemlerini almak binaların yangından korunma yönetmenliğine harfiyen uymalıdır. İtfaiye gelir söndürür düşüncesi yerine tüm tedbirlerini almak önemlidir. Çünkü yangının ne zaman ne şekilde çıkacağını bilemezsiniz. Bu yüzden önce tedbir diyoruz ve burada biz devreye giriyoruz. İşletmelerin yangın riskine göre projelendirip uygulamasını anahtar teslimi yapıyoruz. Böylece hem uygulama firması olarak biz hem de müşterimiz önlemlerini aldıkları için hem madden hem manen rahat ediyoruz.”

Kahramanmaraş’ın deprem konusunda riskli bölge olduğunu belirten Saçmalı, “Bu konu acil afet birimleri tarafından sürekli kurum kuruluş ve vatandaşları sürekli bilgilendiriliyor. Acil durum tatbikatları yapılıyor. Bizde TYS olarak sürekli yangın eğitimleri tatbikatları uygulamalı olarak uzman eğitmenlerimiz tarafından üzerimize düşeni yaptırıyoruz ki, vicdanen sorumluluğumuzu üstümüzden atalım. Şehrimizde tekstil fabrikaları oldukça fazla, o yüzden milli servet olan fabrikalarımızı elimizden geldikçe ziyaret edip nasıl faydamız dokunuz nasıl hizmet veririz diye bilgi alış verişinde bulunuyoruz.”

TYS olarak vizyonunun her zaman sektörde marka olmak ve hem şehre hem de ülkeye, dünya genelinde proje geliştiren, üreten ülkenin değeri haline gelen marka olmak vurgusunu yapan Saçmalı, “Şuan yangın tozu üretmeye başladık. Ülkemizde üretimi olmayan D tozu yani metal yangınlarında kullanılan bir toz ürettik. Bunun yanında yine yangınların önüne geçmek için farklı projelerimiz var. Bunların Ar-Ge çalışmalarını yapıyoruz ve yakında üretime geçeceğiz. İnşallah üretmek ve çözüm bulmak için tüm gücümüzle mühendislerimizle kafa yoruyoruz sloganımız yangınsız bir Türkiye’dir.” Diye konuştu.