enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5203
EURO
34,9397
ALTIN
2.439,68
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Editör

marastanhaberler.com sitesi editörü.

Kahramanmaraş’ta Bağlar İçin Özel Karar Çıkartılmalı

18.04.2020
376
A+
A-

Kahramanmaraş denilince bu şehri bilen herkes bağ kültürünün ne kadar güçlü olduğunu ve neredeyse tüm yaz aylarını Kahramanmaraş’lıların bağlarda geçirdiklerini bilirler. Günümüzde dünyayı etkileyen Covid-19 salgını sebebi ile sokağa çıkma yasakları, çocukların ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağu bulunmakta.

Bağların bakım zamanları geliyor, bağlar ile en çok ilgilenecek olan dedelerimiz, babalarımız bağlara gidemiyor tüm bağlar harabe haline gelecek bu durum bu şekilde devam ederse. Ayrıca pek yakın zamanda bağ göçme zamanları da gelecek asıl büyük sorun burada başlayacak biz dışarı çıkma dediğimiz çocuklarımızı arabaya bindirip götüremeyeceğiz ve bağlara göçülemeyecek.

Oysaki doğa ile iç içe herkesin birbirinden izole olduğu her evin kendi bahçesi, kendi alanı olan ve hastalığın en az bulaşacağı yerler olan bağ evlerine gidilmesi durumunda bu hastalık ortak alanlar azalacağı için bizleri daha iyi koruyacaktır.

Yetkililerin daha iyi izole için gerekli önlemlerin alınması şartı ile bağ evlerine yaşlıların ve çocukların gidebilmesi için özel bir kararname çıkartması iyi olacaktır.

Günlerdir evde kalan 65 Yaş üstü için de bu çok iyi gelecektir evde sıkıntıdan patlayan çocuklarımız içinde çok iyi gelecektir.

Yazarın Diğer Yazıları