enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Açık
16°C
K.Maraş
16°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
14°C
Pazartesi Açık
12°C
Salı Çok Bulutlu
12°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
35,5687
EURO
36,5859
ALTIN
3.098,62
BIST
9.941,88

KSÜ’de “Yapay Zeka ve Eğitimde Robotik Kongresi” Düzenlendi

KSÜ’de “Yapay Zeka ve Eğitimde Robotik Kongresi” Düzenlendi
REKLAM ALANI

Educcon 2024 Programı kapsamında “Yapay Zeka ve Eğitimde Robotik Kongresi” Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş Teknokent ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Program, Ulusal ve uluslararası katılımcılara açık bir şekilde yüz yüze ve online olarak yapılırken, Youtube üzerinden de canlı yayınladı.Teknokent konferans salonunda düzenlenen ‘Yapay Zeka ve Eğitimde Robotik Konferansı’na  KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Vekili Latif Öztürk, Fakülte Dekanları, ulusal ve uluslararası araştırmacılar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın tanıtım sunumu için kürsüye gelen Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Oğuz Ciğerlioğlu “Bölgemizde üniversite sanayi işbirliği temasıyla araştırma geliştirme yazılım, tasarım ve ARGE alanında faaliyetler yürütüyoruz.

Yapay zekâ alanında firmalarımızın portföyüne baktığımızda özellikle e-ticaret, lojistik ve otomasyon alanında yapay zekanın geliştirildiği ve ticarileştirildiği firma faaliyetlerimiz var. Eğitimde yapay zekâ robotik uygulamalarını ayriyeten önemsiyoruz. Çünkü öğrencilerimizin güncel bilgilere ulaşmasının ve bu alandaki gelişmelerden haberdar olmasının ülkemizin gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu vesile ile projenin çoğaltıcı eğitimine yurtiçinden ve yurtdışından katılım sağlayan değerli katılımcılarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Konferans, tanıtım sunumunun ardından açılış konuşmaları ile devam etti.Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan “Üniversitemizin koordinatörü olduğu Educcon 2024 programında bu yıl ‘Robot Corporation AB ERASMUS Projesi’nin çoğaltıcı etkinliği KSÜ’de gerçekleştirilmektedir. Projenin uygulama aşamasında sosyal insansı robot Pepper ile Fakültelerimizdeki öğrencilere Avrupa Birliği değerleri çerçevesinde kapsamlı bir sosyal insansı robot eğitim müfredatı geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Bu sayede mezunlarımızın çalışma hayatında daha etkin bir şekilde yer almalarını ve ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamayı düşünüyoruz.Üniversitemiz ve Teknokentimizin ev sahipliğinde düzenlenen kongre ile ‘Eğitimde Yapay Zekâ ve Robotik’ teması üzerine ulusal ve uluslararası düzeyde akademisyenler ve uzmanlar ile değerli görüş alışverişleri gerçekleştirilecek.

Bu konferans vesilesi ile yapay zekâ uygulamalarındaki gelişmeleri yakından takip ettiğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Kongremize ulusal ve uluslararası alanda katılım sağlayarak destek veren araştırmacılara ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyor, kongrenin başarılı geçmesini temenni ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Tekbıyık ise yapmış olduğu konuşmada “Günümüzde eğitim teknolojilerinin geldiği noktaya dikkat çekmek istiyorum. Bundan 30 yıl evvel bilgiye ulaşma yollarını ararken son 10 yılımız bilgiyle uğraşmakla geçti. Bugün ise bilgiyi nasıl katma değere dönüştürebileceğimizle uğraşmaktayız. Yapay zekâ uygulamaları da bu arayışın en önemli ürünü. Bugün ise robotik teknolojilerinin eğitimde nasıl kullanılacağı üzerine tartışmalar yürütülecek. Kongrenin bu alanda çalışmalar yapacak araştırmacılara faydalı olmasını diler, katılımcılara ve kongre ekibine teşekkür ederim.” dedi.

KSÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tekerek ise “Educcon 2024 üniversitemizin yürütücüsü olduğu Robot Corporation ismi ile başlattığımız ve İspanya, Polonya, Almanya ile Türkiye’den Gazi Üniversitesi ve KSÜ’nün ortak yürüttükleri projedir. 2017 yılından beri 2 yılda bir düzenlediğimiz Educcon konferanslarının bu gün final kongresini yapacağız. Aramızda bulunan davetli konuşmacılara, kongre ekibine ve Pepper insansı robotumuzun geliştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konferans sunumları ile devam eden ‘Yapay Zeka ve Eğitimde Robotik Konferansı’nda;Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Seferoğlu “Eğitimde Dijital Dönüşüm Sürecinde Yapay Zekâ Araçlarının Kullanımı” adlı sunumunu,Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Tekerek “Artificial Intelligence Based Engagement Applications in Education” adlı sunumunu,İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Şişman “Robotlar Atalarımız Gibi Aletler İcat Edebilir mi?” adlı sunumunu,Silesian Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Magdalena Palacz “How do we learn? The neuroscientific background of the learning process” adlı sunumunu,Woosong Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tınmaz “An Overview of Artificial Intelligence Applications in Education in East Asia: A Focus on South Korea” adlı sunumunu,

ARDA Beratung & Bildung Gmbh Germany’den Dr. Susam Dündar Işık ve Arda Işık “The Results of the Survey of Needs in context of RoboCoop Project” adlı sunumlarını gerçekleştirdi.Konferans, katılımcıların ve öğrencilerin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

​​​​​​​

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.