enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5467
EURO
34,8706
ALTIN
2.423,42
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,5561
EURO
34,8438
ALTIN
2.432,17
BIST
9.722,09

Üdürgücü Konağı

02.11.2020
1.075
A+
A-

Kahramanmaraş’ın eski yerleşim yerlerinden Kurtuluş Mahallesi civarında Sarayaltı Caddesinin alt kısmında yer alan 300 yıllık Üdürgücü Konağı Kahramanmaraş konakları arasında en heybetli olanlardan bir tanesidir. Hemen yanıbaşında bulunan Roma Askerlerinin mezarları ise konağı daha ilginç hale getirmektedir.

Üdürgücü konağının sahibi Kahramanmaraş’a ilk pirinç tohumlarını getiren ve Kahramanmaraş’da pirinç ekimi yapan kişi olduğu söylenmektedir ve konağın en üst katına yaptığı geniş ve yüksek balkondan da pirinç tarlalarını izlediği söylenmektedir.

Üdürgücü konağı Kahramanmaraş’a ait el sanatlarının halen işlendiği ve ziyaretçilere sergilendiği bir yer konumundadır. Konakta ayrıca Kahramanmaraş’ın eski evlerinde bulunan çeşitli yöresel ürünler, ev eşyaları ve el aletleri de yer almaktadır.

Kahramanmaraş’da neresi gezilir diye düşünüldüğünde Üdürgücü konağı güzel adreslerden birisi olarak öne çıkmaktadır. Konağın hemen yan kısmında bulunan döneminde bakıcı evi olarak kullanıldığı düşünülen kısımın alt katında ise Roma askerlerine ait olduğu söylenen mezarlar bulunmaktadır. Ayrıca konağın restorasyonu sırasında Roma Zikkelerinin de çıktığı görülmüştür.

Üdürgücü Konağına nasıl gidilir?
Üdürgücü konağına gitmek için aracınızı Sarayaltı çarşısında Saray kasabı civarına park edip Sarayaltı çarşısından demirciler çarşısına doğru yürünür, demirciler çarşısından yukarı çıkılırken sol tarafta göreceğiniz tabela sizi Üdürgücü Konağına ulaştıracaktır.

ETİKETLER: ,