enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5987
EURO
34,8108
ALTIN
2.496,49
BIST
9.464,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,5975
EURO
34,7931
ALTIN
2.498,37
BIST
9.439,94

6 Yaşındaki Çocuk Gelin Skandalının Sanıkları Adliyeye  Götürüldü

6 Yaşındaki Çocuk Gelin Skandalının Sanıkları Adliyeye  Götürüldü

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi skandalına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı verilen sanıklardan Kadir İstekli dün akşam, baba Yusuf Ziya Gümüşel ise bu sabah gözaltına alındı. Emniyet’teki işlemleri sona eren iki sanığın Adliye’ye götürüldüğü anlar da kameralara anbean yansıdı.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel‘in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli‘yle evlendirdiğine yönelik hazırlanan iddianame kabul edildi. Soruşturma kapsamında Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

KADİR İSTEKLİ VE GÜMÜŞEL GÖZALTINA ALINDI

Kadir İstekli, asayiş şube polisleri tarafından dün akşam gözaltına alınırken, her yerde aranan baba Yusuf Ziya Gümüşel ise bu sabah gözaltına alındı.

Bir an olsun kameraya bakmadılar! 6 yaşındaki çocuk gelin skandalının sanıkları adliyeye böyle götürüldü

TELEVİZYONLAR “SON DAKİKA” OLARAK GEÇTİ

Emniyet’teki işlemleri tamamlanan iki sanık, Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin Adliye’ye götürülme anları da kameralara saniye saniye yansıdı. Televizyonların “son dakika” ibaresiyle geçtikleri görüntülerde polisin ilk önce baba Gümüşel’i ardından da İstekli’yi Emniyet’ten çıkararak araçlara götürdükleri anlar yer aldı.

Bir an olsun kameraya bakmadılar! 6 yaşındaki çocuk gelin skandalının sanıkları adliyeye böyle götürüldü

NE OLMUŞTU?

İddianame ve dava dosyasındaki iddialara göre Hiranur Vakfı’nın kurucusu bir babanın kızı H.K.G.’yi 6 yaşında iken imam nikahı ile evlendirmesi sonucu, kız uzun yıllar süren bu skandal sonrasında, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikayetçi oldu. Birgün gazetesinin duyurduğu ve mahkemeye ulaşan dosyaya göre,6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlattı. İddianameye göre baba, İstanbul Çengelköy’deki bir medresede henüz 6 yaşındayken H.K.G’yi tarikat mensuplarından 29 yaşındaki bir adamla evlendirdi.

“KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ”

H.K.G.’nin savcılığa şikayetiyle ortaya çıkan olayla ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise, “Bu vakıf ya da herhangi bir başka vakıf, her kim olursa olsun, başkanı, yöneticisi, mütevellisi a, b, c hiç önemli değil. Kim olursa olsun. Çocukların istismarı, şiddete uğraması bu ve benzeri bir eylemin tarafı ise hiç gözünün yaşına bakılmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.