enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

ATANAMAYAN UZMANLAR DERNEĞİ KADIN KOLLARI İL BAŞKANLARI AÇIKLAMA YAPTI

ATANAMAYAN UZMANLAR DERNEĞİ KADIN KOLLARI İL BAŞKANLARI AÇIKLAMA YAPTI

Bizler 3269 sayılı kanun ile türk silahlı kuvvetleri’nde uzman çavuş olarak görev yapmış görevlerinden ailevi sağlık ve mesleki nedenlerden dolayı kendi isteğiyle sözleşme feshi yaparak istifa etmek zorunda kalan eski uzman çavuş eşleriyiz.

Kahramanmaraş Kadın Kolları İl Başkanı Handan Akdoğan, “Vakitsiz çalan her zil sesinde yüreğin ağzında, kapıda o şehadet haberini getiren askerleri görmemek için dua etmek nasıldır? İşte bunları sadece asker eşi, annesi ve babası anlayabilir. Bizler de evlerimizde eşlerimizi beklerken bunlar gibi sayısız zorlukla mücadele ettik…”

Adana Kadın Kolları İl Başkanı Kevser Şanlı, “Siz bilir misiniz evladınızı aylarca, yıllarca görememenin çaresizliğini?

Ya da evladınızın, babaları ile sarılan çocukları görünce ağlamalarını, benim babam neden yok anne demelerini… Babaları varken çocuklarımızın onların yokluğunu yaşamaları? Eşlerimizin her an al bayraklı tabutta gelebileceği korkuları, kâbusları. Yaşadığımız psikolojik rahatsızlıklar… Bu çaresizliği yaşamayan bilmez.

Eşlerimiz en ön safta vatan mücadelesi yaparak, Bizler ise çektiğimiz tüm sıkıntılarla hak ettik bu vefayı.

Bizler vatan haini değiliz. Bu devletin öz evlatları olarak kanunen verilmiş memuriyet hakkımızı devlet eliyle almak istiyoruz.

Sorunlarımıza çözüm buluncaya kadar pes etmeye asla niyetimiz yok.

Umarım Bizleri daha fazla görmezden gelmezsiniz.

Hakkımızı istiyoruz.”

İstanbul Kadın Kolları İl Başkanı Merve Akın, “Bizim meselemiz herhangi bir siyasi yapıya malzeme olamayacak kadar kutsaldır. Bizler vatanın güvenliğini sağlayan ordumuzun bel kemiğiydik. Kanunen var olan hakkımızı istiyoruz.”

Gaziantep Kadın Kolları İl Başkanı Sümeyya Kılıç, “Bizim çocuklarımız babalarını görmeden büyüdü bir yanımız kırıktı bir yanımız eksik. Sesini duymadığımız bir gün, korkudan duramazken nefes almasına şükür ederdik. Bu yüzden bu mesleğin değerini asla parayla ölçmeyin, bizlerin ödediği bedeli görmezden gelmeyin…”

“ASKER VURULDUĞUNDA DEĞİL, UNUTULDUĞUNDA ÖLÜR”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.