enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4363
EURO
34,7895
ALTIN
2.453,06
BIST
9.919,05

Başkan Mahçiçek; 12 Şubat, hürriyet ve kahramanlığın destanıdır

Başkan Mahçiçek; 12 Şubat, hürriyet ve kahramanlığın destanıdır

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “12 Şubat, hürriyet ve kahramanlık destanının yazıldığı, tarihimizin en anlamlı günlerinden biridir. Ecdadımızın emsalsiz kahramanlığının 104’üncü yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve milletin bekası uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Mesajında, Fransız işgali altındaki Maraş’ın, Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği emsalsiz kahramanlık ile sonsuza kadar bayrağına, inancına ve vatanına bağlı olduğunu tüm dünyaya ispatladığını söyleyen Başkan Mahçiçek, kahraman unvanına layık görülen Kahramanmaraş’ın hem tarihini yaşatarak hem de geliştirerek gelecek nesillerimize emanet etmek istediklerini söyledi.Onikişubat Belediyesi olarak Türk tarihinin yeniden yazılmasına vesile olan olağanüstü direnişi unutmak ve unutturmamak adına ‘İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı’ adlı filmin yapımını üstlendiklerini belirten Başkan Mahçiçek, “12 Şubat Kurtuluş Zaferi Türk milletinin özelliklerini, özgürlüğe olan düşkünlüğünü, azmini, vatan, millet, din ve bayrak aşkını dünyaya ispatlayan nitelikte bir zaferdir. Açlık, soğuk ve diğer nice zorluklara rağmen yiğit Maraşlı ecdadımız, istiklâl mücadelesini sebatla ve şecaatle sürdürdüler. İstiklâl uğruna Senem Ayşe gibi kendi evinin yakınındaki düşman cephaneliğini yok etmek için meskenini yakmaktan da çekinmediler, canlarını feda etmekten de. Maraş’ımızı işgalcilere dar ettiler. Ecdadımız, “Maraş Bize Mezar Olmadan Düşman Gülzar Olmaz!” parolasıyla sürdürdükleri şanlı direniş ve istiklâl mücadelesini 12 Şubat 1920 gecesi zaferle taçlandırdı.

“İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı adlı kısa filmimizi şehrimize kazandırdık”Vatanın istiklâli ve işgalci güçlerin ülkeden kovulması için “ya istiklâl ya ölüm” parolası ile alınan silahlı mücadele kararı ve istiklâl mücadelesinin ilk zaferi olan Maraş’taki kahramanlık destanı, işgal altındaki diğer şehirlere de örnek oldu; Maraş’ın yiğit evlatları şehirlerini düşman işgalinden kurtardıktan sonra Antep’in kurtuluşu için yardıma koştular; Antep’in kurtuluşundan sonra Osmaniye’ye yardım ettiler; Sakarya Muharebesinde Başkumandan Mustafa Kemal Paşa’nın komutasında yiğitçe çarpıştılar. Bizlerde ecdadımızın bize yaşattığı bu zaferin 104’üncü yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Bizler biliyoruz ki, vatan sevgisine en üst mertebede yer veren ecdadımız, büyük bir azim ve kararlılık ile 7’den 70’e kadın, çocuk ve yaşlı demeden işgalcilere karşı direniş göstererek, bu kıymetli topraklarda huzurlu ve refah içerisinde yaşamamız için canlarını feda etti. Böyle kutsal bir emanetin bilincinde olarak hareket etmenin ve bu bilinci gençlerimize aktarmanın bir vazife olduğu düşüncesindeyiz. Bu görev ve sorumluluk hissiyatı ile Onikişubat Belediyesi olarak, Kahramanmaraş’ın dillere destan hikâyesini, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında yaşanan zorlukları anlatmak, tarihi her zaman hatırlamak ve gelecek nesillere de aktarmak amacıyla “İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı” adlı bir kısa film projesi hayata geçirdik. Düşmana karşı ilk direnişin sergilendiği, ilk zaferin kazanıldığı ve bağımsızlığa olan inancın pekiştirildiği sahnelerin yer aldığı filmimiz aynı zamanda bir kültür hizmeti olarak da hayat buldu. Gelecek nesillerimize 12 Şubat ruhunu aktardığımız filmimizin gösterimini Kahramanmaraş’ın bütün okullarında gerçekleştirerek, öğrencilerimize bu şanlı tarihi anlatan kitap ve CD hediye ettik. Ecdadımızın emsalsiz kahramanlığının 104’üncü yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve milletin bekası uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.