enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5327
EURO
34,9291
ALTIN
2.444,49
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

Bu Hastalık Kadınların Yaşam Kalitesini Etkiliyor

Bu Hastalık Kadınların Yaşam Kalitesini Etkiliyor

Özel Sular Akademi Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak görev yapan Operatör Doktor İnci Kapudere Hansu, Rahim sarkması hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Kadınların genelinin dile getirmediğini ve çekindiğini söyleyen, Kapudere Hansu, sözlerine şu şekilde devam etti. ‘’Rahim sarkması, beraberinde idrar kaçırma ya da idrar yaparken zorlanma, idrarı kesik kesik yapma gibi belirtilerin eşlik ettiği, rahmi destekleyen kas, bağ ve dokuların zayıflamasıyla rahmin vajinadan dışarı sarkması yani fıtıklaşması olarak tanımlanır.
Genelde hastalar bunu tuvalette iken ele gelen kitle olarak tanımlar. Beraberinde idrar torbası ve bağırsak sarkması eşlik edebilir.
Her yaşta olabileceği gibi yaş ilerledikçe görülme sıklığı artar. Normal doğum yapan kadınlar da artan doğum sayısıyla görülme sıklığı arttığı gibi sezaryen ile doğum yapan kadınlarda da görülebilmektedir.
Operatör Doktor İnci Kapudere Hansu, Sarkmanın derecesini, beraberinde idrar kaçırma, idrar yapamama gibi belirtilerin eşlik edip etmeme durumuna göre tedavi değişebilmektedir. Erken dönemlerde kegel egzersizleri dediğimiz pelvik taban kaslarını gün içerisinde 10-15 dakika sıkıp bırakarak rahim sarkmasının önüne geçilebileceği gibi, eşlik eden semptom olması durumunda ve ileri düzeydeki sarkmalarda ameliyat ile rahim alınmadan ya da yaşa bağlı rahim alınarak tedavi yapılabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.