enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,3293
EURO
35,0375
ALTIN
2.280,20
BIST
8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,3293
EURO
35,0375
ALTIN
2.280,20
BIST
8.996,97

Kahramanmaraş savunma sanayi programı başladı

SAHA İstanbul (İstanbul Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi) ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) arasında “Kahramanmaraş Savunma Sanayi Geliştirme‘’ İşbirliği Protokolü imzalandı.

Kahramanmaraş savunma sanayi programı başladı
A+
A-

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın stratejik çalışma alanları kapsamında Savunma Sanayinin Geliştirilmesi Projesi öncelikli yere sahip. İşbirliği protokolü ile KMTSO bünyesinde SAHA İstanbul İrtibat Ofisi açılışı gerçekleştirilirken Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini savunma sanayii, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde üretim yapmaya teşvik etmek üzere ana yüklenicilerle birlikte çalışma ortamı sağlamayı da kapsayan faaliyetler gerçekleştirilecek.

KMTSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu ve SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş’in yanı sıra TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Başkanı İsmail Doğan ve KMTSO Yönetim Kurulu üyeleri Abdullah Şirikçi ve Mehmet Beşen ile DOĞAKA Kahramanmaraş İl Koordinatörü Yusuf Köleli katıldı.

KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu burada yaptığı konuşmada, “Savunma sanayi için altyapımızın Kahramanmaraş olarak yeteri kadar var olduğunu, bunun disipline edilmesi gerektiğini, kontrol altında tutulması ve yol haritasının çizilmesinin gerektiğini düşünerek yola çıktık. Daha sonra SAHA İstanbul’u davet ettik. SAHA İstanbul’un buradaki potansiyeli görüp onların da düşüncelerimizi benimsemesi bizi, ziyadesiyle mutlu etti ve şimdi kapasitemizin ne olduğu, neleri nasıl yapabileceğimizi görmemiz lazım. Bunu da TÜBİTAK ile sağlayacağız, eksik yönlerimizi tamamlayacağız, geliştireceğiz ve bu sahada bizim de güçlü olarak var olmamızı sağlayacak adımlarımızı atmaya başlayacağız.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.