enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Az Bulutlu
34°C
K.Maraş
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
35°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
35°C
Salı Parçalı Bulutlu
33°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
35°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16

KİÜ’de ‘Yapay Zeka’ya Yönelik Seminer Dizisi

KİÜ’de ‘Yapay Zeka’ya Yönelik Seminer Dizisi
REKLAM ALANI

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen, “Bilim Evreninde Yapay Zekanın Yolculuğu” isimli seminerler serisi başladı.

Teknolojide yaşanan gelişmeler ve bilişim çağında her geçen gün daha da önem kazanan yapay zeka, KİÜ tarafından düzenlenen, çevrim içi seminerlerle ele alınıyor. KİÜ Yazılım Mühendisliği Youtube kanalı ve Zoom üzerinden yayınlanan seminerlerde, yapay zekanın kullanıldığı internet alanları, meslek ve sektörler, siber güvenlik uygulamaları, sağlıkta yapay zeka, elektrik iç tesis projelerinde yapay zeka gibi konular, 9 farklı üniversiteden 11 akademisyenin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Seminerlerin açılış oturumuna katılan KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, İstiklal Üniversitesi olarak böylesine önemli bir konuda alanında uzman akademisyenleri çevrim içi ortamda bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Günümüz dünyasında bilginin önemine değinen Prof. Dr. Bakan, bilgiyle üretilen her türlü makine ve teçhizatın hayatın her aşamasına nüfuz ettiğini kaydetti. Teknolojik gelişmelerin Türkiye’ye aktarılması konusuna da değinen Rektör Bakan, şöyle konuştu:

“En önemlisi ise dünyada ortaya çıkan teknolojik gelişimlerin sadece kullanıcısı değil aynı zamanda üreteni olmanın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Günümüzde artık Yapay Zeka konusu hayatımızın bütün aşamalarına nüfuz etmiş durumda. Kamu sektöründen özel sektöre, savunma sanayinden tarım ve sağlığa, eğitimden turizme hangi alanlara bakarsak bakalım tüm alanlarda artık kullanılıyor. Dolayısıyla Şu anda Yapay Zekanın hayatımıza girdiğini ve nüfuz ettiğini görüyor ve çığ gibi büyüyeceğini biliyoruz.”

Bundan sonraki süreçte yapay zekanın kullanım oranlarının daha da artacağına vurgu yapan Bakan, “Bu bağlamda Kahramanmaraş İstiklal Üniversitemiz Yazılım Mühendisliği Bölümünün tertip ettiği bu seminerde 5 gün boyunca birbirinden kıymetli 11 hocamız Yapay Zekanın Yolculuğu konusunda bizlerle çok kıymetli bilgiler paylaşacaklar. Ben ‘Bilim Evreninde Yapay Zekanın Yolculuğu’ seminerlerinin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Akademik bilgileri ve saha bilgilerini bizlerle paylaşacak olan hocalarımıza, üniversitemiz akademisyenlerine teşekkürlerimi sunuyor başarılar diliyorum.” diye konuştu.KİÜ Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ali Koşan’ın seminere ilişkin yaptığı bilgilendirmenin ardından, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sevri tarafından “Yapay Zekanın Işığında Geleceği Yeniden Kurgulamak: Meslekler ve Sektörler Üzerindeki Dönüştürücü Etkisi” başlıklı seminer sunuldu. Günün ikinci oturumunda ise Fırat Üniversitesi Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Orhan Yaman tarafından, “Nesnelerin İnternetinde Yapay Zeka Uygulamaları” başlıklı seminer sunuldu. KİÜ akademisyenleri ve öğrenciler tarafından takip edilen seminerler, soru-cevap bölümü ile son buldu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.