enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5467
EURO
34,8706
ALTIN
2.423,42
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,5561
EURO
34,8438
ALTIN
2.432,17
BIST
9.722,09

İlk Ders Zili Çaldı

İlk Ders Zili Çaldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayelerinde AFAD tarafından Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda oluşturulan eğitim, kültür, spor ve sosyal kampı düzenlenen törenle açıldı.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Vali Ömer Faruk Coşkun, Koordinatör Valililer, AFAD Başkanı Yunus SEZER, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya, İl Milli Eğiti Müdürü Yusuf Kahraman, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen törende, Bakan Sayın Soylu, merkez ilçelerimizde bulunan okulların ilk ders zilini çaldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda AFAD tarafından oluşturulan eğitim kampüsüne gelerek depremzede öğrencilerimizle buluşan Bakan Soylu, İsveç tipi çadırlardan oluşan 10 adet sınıf, Kırgız çadırlarından oluşan 10 adet halk eğitim kurs merkezi, 10 adet öğretmen barınma çadırı, 1 kütüphane, 1 bilgisayar ve robotik kodlama sınıfı, 1 yemekhane, 19 tane izci kamp çadırını ziyaret etti. 

Burada yaptığı konuşmada depremzede öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatında yaşadığı dezavantajları en aza indirmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Bakan Soylu, “YGS ve YKS’deki öğrencilerimiz için burada bugün kurslar başlatıyoruz. İlk başta deneme imtihanı olacak ve bugün o imtihanı yapacaklar. Ardından da buradaki kurslar sınavlara kadar devam edecek. Servislerini ayarladık, evlerinden veya çadır kentlerinden kendilerini alacak ve buraya getirecekler. Burada spor imkânı var, burada barınma imkânı var ve gün boyu kafeteryası var, her tür imkân burada var. Özellikle spor ile ilgili çok ciddi hazırlıklar var. Burası hem eğitim hem kültür hem de spor merkezi olacak. Bunun yanı sıra da burada güzel bir kütüphane yapıldı. Aynı zamanda burada sizlerin bildiğiniz ve saydığınız insanlar buraya gelip öğrencilerimizle sohbetler yapacak. Sizi bu yarışta geride bırakmayacağız. Hem YKS hem de LGS yarışında öğrencilerimizi yalnız bırakmayacağız, sonuna kadar sizinle birlikte olacağız. Gece gündüz o pırıl pırıl zihinlerinizin imtihanlarda başarılı olabilmesi için elimizden geldiğince her şeyi ortaya koyacağız.” diye konuştu. 

Öğrencilerimizle bir süre sohbet eden Bakan Soylu, öğrencilerimize hem güzel vakit geçirmeleri hem de eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmelerini söyleyerek, başarılar diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.