enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
40,3200
EURO
46,8314
ALTIN
4.332,93
BIST
10.370,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Parçalı Bulutlu
42°C
K.Maraş
42°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
39°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
36°C
Perşembe Az Bulutlu
37°C
Cuma Az Bulutlu
38°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
40,2847
EURO
46,8572
ALTIN
4.314,72
BIST
10.187,72

TYB Kahramanmaraş Şubesi, Vefatının 3. Yılında Sezai Karakoç’u Yâd Etti

TYB Kahramanmaraş Şubesi, Vefatının 3. Yılında Sezai Karakoç’u Yâd Etti
REKLAM ALANI

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kahramanmaraş Şubesi, vefatının 3. yılında şair, yazar ve mütefekkir Sezai Karakoç’u, düzenlenen anma etkinliğiyle yâd etti.

Divan Kültür Kafe’de gerçekleştirilen anma etkinliğinde TYB Kahramanmaraş Şube Başkanı Enver Çapar ve Yazar Yunus Emre Altuntaş konuşmacı olarak yer alırken, TYB Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar oturumu yönetti ve Karakoç’un şiirlerini seslendirdi.

Edebiyatseverlerin ilgi gösterdiği anma toplantısı Çınarlı Camii İmam-Hatibi İdris Poyraz’ın okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı.Programda ilk sözü Yunus Emre Altuntaş aldı. Altuntaş, konuşmasında Karakoç’un hayat hikayesini özetlerken edebiyat ve fikir dünyamıza dair katkılarına temas etti. Altuntaş, Türkiye’de siyasi, toplumsal ve kültürel olarak zor yılların yaşandığı bir dönemde Karakoç’un dik duruşuyla, hadiselere bakış açısıyla, İslam milletinin meselelerine yaklaşımıyla, şiir ve edebiyat anlayışıyla bir neslin yetişmesine öncülük ettiğini vurguladı. Altuntaş, Karakoç’un “Diriliş” kavramı üzerinden İslam medeniyetinin yeniden ihyası için mücadele ettiğinin de altını çizdi.

TYB Kahramanmaraş Şube Başkanı Enver Çapar da konuşmasını Karakoç’un hatıraları çerçevesinde yaptı. Üstadın, İslam medeniyetinin yeniden ihyası için kullandığı Diriliş kavramıyla isminin özdeşleştiğini belirten Başkan Çapar, bir umut insanı olan Karakoç’un bize bıraktığı manevi mirasına sahip çıkmamız gerektiğinin altını çizdi. Karakoç’un eserlerinin önemine dikkat çeken Çapar, bu eserler içerisinde iki cilt olarak yayımlanan “Hatıralar” kitabının ayrı bir değer taşıdığını ifade etti. Çapar, “Hatıralar” kitabının aynı zamanda bir Cumhuriyet tarihi okumasına imkan verdiğine değinerek Karakoç’un, dönemin fikrî, siyasî ve edebî pek çok meselesine dair görüşlerini hatıralarından hareketle katılımcılarla paylaştı.Programda oturum yöneticisi Mehmet Yaşar, Karakoç’un “Çocukluğumuz” ve “Masal” şiirlerini seslendirdi.Samimi bir sohbet havasında gerçekleşen program, katılımcıların Karakoç ile ilgili hatıralarını ve görüşlerini paylaşmasıyla sona erdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.