enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5073
EURO
34,8975
ALTIN
2.433,11
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

Depremler sonrası Kahramanmaraş’taki şelalenin suyu kurudu

Depremler sonrası Kahramanmaraş’taki şelalenin suyu kurudu
31.03.2023
108
A+
A-

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Göksun ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi’ndeki şelalenin suyu kurudu.

Depremler sonrası Kahramanmaraş'taki şelalenin suyu kurudu

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Göksun ilçesinin Saraycık Mahallesi’nde ağır hasara neden oldu.

Deprem sonrası mahallede kayaların içinden çıkan suyun 15 metre yükseklikten dökülmesiyle oluşan Saraycık Şelalesi’nden de su akmamaya başladı.

Depremler sonrası Kahramanmaraş'taki şelalenin suyu kurudu - 1

Saraycık Mahallesi Muhtarı Aslan Yaşar, şelalenin bulunduğu bölgeden çıkan suyun hem sulamada hem de içmede kullanıldığını söyledi.

Yaşar, “Kayalık üzerinde onlarca küçük delik vardı. Oralardan su fışkırırdı. İlkbaharda daha yukarıdan su akardı. İlk deprem bizim için küçük olan depremdi. Bizim için büyük deprem Elbistan depremi. Birinci depremden sonra koyu kahverengiye yakın su aktı. İkinci depremden sonra tamamen kesildi. Hiçbir yerden su sızması bile yok” diye konuştu.

Depremler sonrası Kahramanmaraş'taki şelalenin suyu kurudu - 2

Bölgeden gelen su ile 100 dönüm arazinin de sulandığını ancak suyun kesilmesiyle arazilerin de susuz kalacağını dile getiren Yaşar, bölgede genelde elma bahçeleri bulunduğunu belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.