enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5804
EURO
35,0490
ALTIN
2.458,51
BIST
9.805,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,5804
EURO
35,0490
ALTIN
2.458,51
BIST
9.805,64

Fırnız Mesire Alanı

Fırnız Mesire Alanı
03.11.2020
818
A+
A-

Kahramanmaraş‘ın doğasını gözler önüne seren Fırnız Mesire Yeri, çam ormanları arasında güzel vakitler geçirmenin keyfini yaşatıyor. Kahramanmaraş – Kayseri yolu 40. kilometresinde bulunan Ilıca yol ayrımına gelmeden hemen önce birçok tesisin levhaları size Fırnız Vadisi için sola dönmenizi isteyecek tabelalar yer alacaktır. Her bir tesis için vadi içerisinde yönlendirme levhaları var. Fırnız Alabalık için anayoldan döndükten 3 km sonra küçük bir köprüyle çayın karşı tarafına geçip asfaltı birkaç km daha takip etmeniz gerekecek. Yol vadiden biraz yükselince yamacın altında sağ tarafta Türkiye’nin en büyük alabalık kuluçkahanelerinden bir tanesinin kocaman havuzlarını görürseniz Fırnız Alabalık’a gelmiş oldunuz demektir. Her iki tesis birbirine komşu olup aynı girişi kullanmaktadır. Otopark sorunu konusunda sıkıntı yaşanmayacak güzel alanlardan biridir.

Fırnız Mesire Yeri, Göksun karayolu üzerinde bulunduğundan, aynı ismi taşıdığı Fırnız Köyü’nde yer alır. Bölgedeki akarsu kenarında piknik ve yürüyüş yapabilir, bol bol dinlenecek vakit bulabilirsiniz. Fırnız Mesire Yeri’ne aracınızla yaklaşık 45 dakikada ulaşabilirsiniz.

Fırnız Alabalık, Kahramanmaraş’ın bunaltıcı sıcaklarında en çok rağbet gören kaçış noktalarından bir tanesi. Yaz ortasında bile suyu buz gibidir. Mekanda yüzlerce dere üzerinden ve çevresinde çardak bulunmakta. Çardak ücreti ise günlük 30TL ile 50TL arasında değişiyor. Şehrin en önemli su kaynaklarının bulunduğu vadide birçok alabalık tesisinden kapasite ve hizmet çeşitliliği açısından en büyük olanıdır.

Akarsuyun üzerine kurulan çardaklar yorgunluğu atmaya bire birdir. Kışın güneşli havalarda bu vadi tabanlarının güneyinde piknik yapılır. Çam ormanlarının ve su kenarlarındaki yeşillik alanlar bir bütünlük içinde göze hoş gözükmektedir. Doğa ve fotoğraf meraklıları için Kahramanmaraş’ın zengin kaynağı olan Fırnız gidilip görülmeye değer bir yerdir.

 Restoran, büfe, çocuk parkı ve vadi boyunca geniş bir alana yayılan piknik çardakları ile hizmet veriyor. Yıl boyunca hizmet veren tesis yaz ve bahar aylarında özellikle  haftasonları kaçacak çok fazla alternatifi olmayan çevre illerden gelenlerle birlikte ziyaretçi akınına uğruyor. Yılın her günü bu saklı cenneti keşfedenler çınar ağaçlarının gölgesinde unutulmaz anılar biriktiriyor. Enfes lezzetler, suyun büyüsü, yeşilin her tonu ve bolca oksijen sizi Fırnız Mesire alanına çağırıyor. Bu dönemlerde gelecekseniz öncesinden mutlaka rezervasyon yaptırın.