enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,2133
EURO
34,7654
ALTIN
2.458,64
BIST
10.333,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,2991
EURO
34,8451
ALTIN
2.448,94
BIST
10.268,58

KSÜ’de Robot Cooperation “RoboCoop” Projesinin Tanıtımı

KSÜ’de Robot Cooperation “RoboCoop” Projesinin Tanıtımı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde geliştirme çalışmaları devam eden Robot Cooperation ‘RoboCoop’ Projesi ile ilgili olarak, KSÜ Robot Cooperation ‘RoboCoop’ Projesi Tanıtım Etkinliği ve Sosyal İnsansı Robotlar ve Eğitimi Çalıştayı (KSU Robot Cooperation “RoboCoop” Project Promotional Activity and Workshop) 16 Kasım 2023 tarihinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Prof. Dr. H. Hilmi Hacısalihoğlu Amfisinde gerçekleştirildi.

Programa KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Doğan ve Prof. Dr. Nuri Kahveci, fakülte dekanları, akademisyenler, okul idarecileri, öğretmenler, sektör çalışanları, işverenler ve farklı bölümlerden üniversite öğrencilerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası proje paydaşları katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan, günümüz teknolojilerine ayak uydurma noktasında bu tarz başarılı çalışmaların önemini vurguladı. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tekbıyık da bu tür projelerin KSÜ ve Eğitim Fakültesi açısından öneminden bahsederek proje ekibini tebrik etti. Açılış konuşmaları ardından, Robot Cooperation ‘RobooCoop’un, Polonya, İspanya ve Almanya’daki proje ortakları projenin ilerleme sürecine ilişkin sunumlarını gerçekleştirdi. Pepper Robot’un ve Doç. Dr. Betül Tekerek’in birlikte gerçekleştirdiği sunum ilgiyle izlenirken; Gilbo Elecktronics ve Robot Sepeti adına Münevver Calayır’ın gerçekleştirdiği seminerde sosyal insansı robotların kullanımına ilişkin çalışma ve araştırma imkânları hakkında bilgi verildi.​​​​​​​
Programda, katılımcılar Pepper Robot ile etkileşimde bulunarak Pepper Robot’un harmandalı gösterisini izlediler. Sosyal insansı robot uygulaması geliştirmenin temellerinin anlatıldığı ve örnek bir uygulamanın yapıldığı çalıştay ile program sona erdi.Robot Cooperation “RoboCoop” Projesi ile ilgili daha fazla bilgi için proje web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.