enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,3182
EURO
35,1213
ALTIN
2.298,63
BIST
9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,3258
EURO
35,1397
ALTIN
2.296,21
BIST
9.055,75

UKRAYNA “YIKILIRSA KIYAMET OLUR” DENİLEN KÖPRÜYÜ VURDU!

UKRAYNA “YIKILIRSA KIYAMET OLUR” DENİLEN KÖPRÜYÜ VURDU!

Ukrayna ordusu bu sabah Rusya için stratejik olarak büyük önem taşıyan Kırım Köprüsü’nü vurdu.

Ukrayna ordusu Harkiv ve Herson cephelerinde ilerlemelerini devam ettirirken farklı bir cepheye de saldırı düzenledi. Ukrayna bu sabah, Kırım Köprüsü’nü ve köprünün üstündeki demiryolunu havadan vurdu. Köprüde trafik tamamen durduruldu.

KIRIM İLE RUSYA’YI BAĞLAYAN STRATEJİK ÖNEMİ VAR

2014 yılında Rus lider Putin tarafından yaptırılan köprü, Kırım işgalinin sembolü olarak görülüyor. Köprü, demiryolu olarak Rusya üzerinden Kırım’a bağlantı kuruyordu. Rusya bu köprü vasıtasıyla Ukrayna’nın Herson kentini ele geçirmişti. Patlamadan sonra Rus ordusunun ekipman ve mühimmat tedariki büyük ölçüde Kırım Köprüsü’nden geldiği için Rusların yakın zamanda Herson’dan ayrılacakları tahmin ediliyor. Öte yandan Rusya savaşın başında, Kırım Köprüsü’nün S-400’ler tarafından korunduğunu ve adanın etrafında “Kuş bile uçurmalarının imkansız” olduğunu açıklamıştı.

PATLAMAYLA İLGİLİ PUTİN’E RAPOR VERİLDİ

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada da, “Kırım Köprüsü’nde akaryakıt tankları alev aldı. Yolun bir bölümünde hasar meydana geldi” ifadeleri kullanıldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da patlamaya yönelik yaptığı açıklamada, “Kırım Köprüsü’ndeki durum ile ilgili Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı raporları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’e sunuldu” dedi. Putin, patlamayı araştırmak için komisyon kurulması talimatı verdi

”KIYAMET GÜNÜ GELECEK”

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev de konuya ilişkin daha önce, ”Böyle bir şey olması durumunda oradaki herkes için anında kıyamet günü gelecek, çok hızlı ve sert bir şekilde. Saklanmak çok zor olacak. Yine de bu tür açıklamalarla genel durumu kışkırtmaya devam ediyorlar” açıklamalarında bulunmuştu.

Zelenski’nin danışmanlarından Mihaylo Podolyak da Kırım ve Rusya anakarasını birbirine bağlayan köprü için daha önceden The Guardian’a verdiği söyleşide, işgal altındaki bölgelerde ikmal hatlarını vurarak Rus güçleri arasında kaos yaratacaklarını belirtmişti.

”NEDENLER HAKKINDA KONUŞMAK ERKEN”

Kırımın ayrılıkçı Başkanı Danışmanı Oleg Kryuchkov sabahki patlamadan sonra, ”Kırım köprüsünde yangın oluştu , yakıt deposu yanıyor. Nedenler hakkında konuşmak henüz erken” dedi.

Avrupa’nın en uzun köprüsü olarak bilinen ve 3,6 milyar dolara mal olan Kırım Köprüsü yapıldığından beri milyonlarca insanın kullandığı, Rus mallarının dünyaya çıkış kapısı olan büyük bir rotaya dönüşmüştü.

Köprüden ilk fotoğraflar:

Son Dakika! Ukrayna ordusu bu sabah, Rusya'nın 'Yıkılırsa kıyamet olur' dediği Kırım Köprüsü'nü bombaladı
Son Dakika! Ukrayna ordusu bu sabah, Rusya'nın 'Yıkılırsa kıyamet olur' dediği Kırım Köprüsü'nü bombaladı
Son Dakika! Ukrayna ordusu bu sabah, Rusya'nın 'Yıkılırsa kıyamet olur' dediği Kırım Köprüsü'nü bombaladı

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.