enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4929
EURO
34,9499
ALTIN
2.435,29
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,5187
EURO
34,9082
ALTIN
2.431,46
BIST
9.813,35

1’inci Uluslararası Edebiyat ve Şiir Günleri’nin açılışı yapıldı

1’inci Uluslararası Edebiyat ve Şiir Günleri’nin açılışı yapıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 10 ülkeden yerli ve yabancı 100’e yakın şair-yazarın yer aldığı etkinliğinin açılışı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde törenle yapıldı. Açılışta Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hanifi Toptaş, birçok ünlü şair ve yazarın Kahramanmaraşlı olmasının tesadüf olmadığını ve buradan aldıkları ilham ile bu etkinliği yaptıklarını söyledi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene koronavirüs önlemler kapsamında az katılan davetlilerden HES kodu istendi. Törenin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hanifi Toptaş, başta 7 Güzel Adam olmak üzere birçok şair ve yazarı yetiştiren Kahramanmaraş’ın edebiyatın başkenti olduğunu ve böyle bir şehirde 1’inci Uluslararası Edebiyat ve Şiir Günleri’ni düzenlemenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Etkinliğin gerek yurt içi gerekse de yurt dışından yoğun ilgi gördüğünü ve 4 bin 22 başvurunun yapıldığı yarışmadaki eserlerin alanında uzman 24 kişilik bir jüri tarafından değerlendirildiğini kaydeden Toptaş, “UNESCO Yaratıcı Şehirler ağı içinde aday şehirlerden birisi olan Kahraman şehrimizin, kentte edebiyat alanında mevcut olan potansiyelini yeniden harekete geçirerek, gelecek kuşaklara aktarmak için şiir ve edebiyat severleri uluslararası bir zeminde buluşturduk” diye konuştu.

Hastanede Kovid-19 tedavisi gören Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise programa katılamamasından dolayı üzüntüsünü dile getirdiği bir mektup gönderdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan’ın, Başkan Güngör adına okuduğu mektupta ise şu ifadeler yer aldı:”Bir süredir Kovid-19 teşhisiyle doktor gözetimindeyim. Bulunduğunuz salonda, sizin gibi kıymetli bir toplulukla, uzun süredir hayalini kurduğum bu açılış gecesinde bulunmayı çok arzu ederdim. Ne yazık ki orada bulunamıyorum. İnşallah, gelecek etkinliklerde, sağlıklı günlerde, Kahramanmaraş’a verdiğimiz ‘sözü’ yerine getirmeye devam etmek adına bir araya geleceğimizi ümit ediyorum. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelerek şehrimize ve bu güzel etkinliğe değer katan tüm şair ve yazarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Varlığınız ve desteğiniz bizim için çok önemli.”Konuşmaların ardından açılış kapsamında öykü, deneme, şiir gibi 8 farklı dalda düzenlenen yarışmalarda ödül almaya hak kazanan kişilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından sanatçı Dilek Türkan, sahneye çıktı.