enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,3130
EURO
35,0957
ALTIN
2.281,96
BIST
8.914,98

6’lı Masa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Rakip Olacak Adayı Belirledi Mi?

6’lı Masa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Rakip Olacak Adayı Belirledi Mi?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında dün akşam Altılı Masa’nın yaklaşık 10 saat süren toplantısına dair önemli açıklamalarda bulundu. Merakla beklenen cumhurbaşkanlığı adayı konusunda Davutoğlu, “Biz bir kültür oluşturuyoruz. Tek aday açıklayacağız. Şimdi açıklamanın vakti geldi” dedi. Sözlerini sürdüren Davutoğlu, “Dün toplantıda isim konuşmadık ama kriterleri konuştuk” ifadelerini kullandı.

6'lı masa ortak aday görüşmelerine başlıyor - Son Dakika Türkiye Haberleri  | NTV Haber

Altılı Masa, dün akşam Gelecek Partisi ev sahipliğinde toplandı. Toplantı yaklaşık 10 saat sürerken Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda istişare sürecinin başlatılması kararı alındı. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da Halk TV’de katıldığı programda toplantının ayrıntılarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

“TEK ADAY AÇIKLAYACAĞIZ”

Davutoğlu, dün gerçekleştirilen toplantıda iki metnin kabul edildiğinin altını çizerken, “Seçim sonrası görev dağılımının nasıl olacağına dair rolleri netleştirdik. Biz bir karar aldığımızda CHP seçmeninin hassasiyetlerini gözeteceğiz. CHP karar aldığında muhafazakar seçmenin hassasiyetini gözetecek. Biz bir kültür oluşturuyoruz. Tek aday açıklayacağız. Şimdi açıklamanın vakti geldi” dedi.

Ahmet Davutoğlu aday konusunda ilk defa bu kadar net konuştu: Tek aday açıklayacağız, şimdi açıklamanın vakti geldiAhmet Davutoğlu

“GENEL BAŞKANLAR HER STRATEJİK KARARDA İMZA YETKİSİNE SAHİP OLACAKLAR”

“Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçlerinin içinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar” açıklamasını yapan Davutoğlu, “Genel başkanlar, cumhurbaşkanı kadar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak. Bu büyük bir teminat. 6 tane birbirine benzemez insan diyorlar. Bu ülkeyi birbirlerinin hassasiyetlerini görerek yönetecekler. Biz bir karar alırken CHP’nin hassasiyetlerini gözeteceğiz, Kılıçdaroğlu karar alırken muhafazakar kesimin hassasiyetlerini gözetecek. Bir süre sonra bir kültür oluşacak. Toplantıda açık yüreklilikle konuşuyoruz, sonunda çözüyoruz meseleyi” ifadelerini kullandı.

“DÜN ADAYI KONUŞMADIK”

Davutoğlu, belirleyecekleri cumhurbaşkanı adayının isminin konuşulma vaktinin geldiğini ifade ederken, “Dün toplantıda isim konuşmadık ama kriterleri konuştuk. Bizim iki önceliğimiz var. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak ve mecliste çoğunluğu sağlamak. Dün tarihi bir eşikti. Söylem ve metin aşamasını bitirdik. Şimdi eyleme geçme vakti geldi. O da seçimi kazanmak ve sonrasında devleti yönetmek” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.