enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5324
EURO
34,8843
ALTIN
2.439,59
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,5187
EURO
34,9082
ALTIN
2.431,46
BIST
9.813,35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Gazıyla İlgili Yeni Müjdeler Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Gazıyla İlgili Yeni Müjdeler Verdi
27.12.2022
151
A+
A-
Karadeniz'de yeni gaz rezervi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 58 milyar  metreküplük yeni doğalgaz keşfedildi - Son Dakika Flaş Haberler

Kabine Toplantısı’nın ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazıyla ilgili yeni müjdeler verdi. Çaycuma’da 58 milyar metreküplük yeni rezerv keşfedildiğini belirten Erdoğan, detaylı analizlerle daha önce keşfedilen 540 milyar metreküplük rezervin de 652 milyar metreküp olarak revize edildiğini söyledi. Toplam rezervin 710 milyar metreküpe ulaştığını vurgulayan Erdoğan, “Karadeniz gazının uluslararası piyasalardaki değeri 1 trilyon doları bulmaktadır” dedi.

2022 yılının son Kabine Toplantısı dün akşam saatlerinde gerçekleştirildi. Toplantı sonrası kameralar karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka sesleniş konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Karadeniz gazına ilişkin yeni müjdeler verdi.

58 MİLYAR METREKÜPLÜK YENİ KEŞİF

Fatih sondaj gemisinin 29 Ekim günü Çaycuma 1 sahasında yeni sondajına başladığını hatırlatan Erdoğan, “Fatih sondaj gemimiz Çaycuma’da 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti. Açacağımız yeni tespit kuyularıyla bu rakamın yukarı yönlü revize edilmesini bekliyoruz. Bölgeye komşu jeolojik sahalardaki benzer keşiflere de kapı aralayacaktır. En kısa zamanda yeni sondajlara başlayacağız.” dedi.

TOPLAM REZERV MİKTARI 710 MİLYAR METREKÜPE ÇIKTI

Daha önce yapılan 540 milyar metreküplük rezerv keşfinin de detaylı analizler sonucu 112 milyar metreküp daha arttığını belirten Erdoğan, “Bir diğer müjdeli haberimiz; dünyanın alanında en yetkin ve güvenilir rezerv değerlendirme şirketi sahada açtığımız 13 kuyunun 3 boyutlu modellemelerini çıkarttı. Detaylı analiz neticesinde daha önce ilan ettiğimiz 540 milyar metreküp rezervimiz 652 milyar metreküp olarak rezerve edildi. Böylece 170 milyar metreküp artarak toplamda 710 milyar metreküpe ulaştı.” şeklinde konuştu.

GAZIN DEĞERİ 1 TRİLYON DOLARI BULDU

Karadeniz gazının değerine ilişkin de konuşan Erdoğan, “Bugünkü rakamla uluslararası piyasalarda karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır. Onun için 2023 çok önemli. 85 milyon hep birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük değerini ülkemize kazandırmanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. Akdeniz’deki keşif çalışmalarımıza da ağırlık vereceğiz. Rabbimizin yardımı ve ekranları başında bizi izleyen milletimizin desteği 2023 ve sonrasında sürekli yeni müjdelerle kamuoyunun huzuruna çıkmayı ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Karadeniz'de yeni keşif! Toplam rezerv miktarı Türkiye'nin kasasını dolduracak
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.