enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,3325
EURO
35,1176
ALTIN
2.310,95
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,3258
EURO
35,1397
ALTIN
2.296,21
BIST
9.055,75

Gafarlı Bağları

Gafarlı Bağları
24.11.2020
823
A+
A-

Kahramanmaraş’ın bağ kültürünün en güzel örneklerinin sergilendiği Gafarlı (Gaffarlı) bağları doğası harika suyu ve havası ile hep ön planda olan alanlardan birisi olmuştur. Gafarlı tarafına vardığınızda yanyana sıralanmış olan yüzlerce muhteşem şekilde dizayn edilmiş ve çok ciddi paralar harcanmış villaları görürsünüz. Bunlar şehrin önde gelen ailelerinin ve fabrikatörlerinin bağ evleridir.

Gafarlı’nın meşhur yerlerinden birisi Gazino olarak adlandırılan ve eskiden kasap, fırın, lokanta ve kahvehanenin bulunduğu hatta daha eskilerde alkollü restorantın da bulunduğu bir alandır. Burası 2018 yılı ortalarında önce belediyeye geçmiş sonrasında ise atıl duruma gelmiştir. 4 yolun kesişiminde bulunması ve büyük ağaçları yeşil alanları ile ilgi çekici bir alan olan Gazino işletilmesi durumunda bölgeye hareket katan bir sosyal etkinlik alanı olarak öne çıkmaktadır.

Gafarlı bağ evlerine iki farklı yoldan gidilir. Bir tanesi Doğukent yolu dediğimiz Vezir Hoca Bulvarı üzerinden gidilerek Çağlayancerit yolu takip edilip ileride sola sapılarak gelinir diğeri ise köy yolları olan yukarı taraftan gelinerek ulaşılır. İki yolun kesişim noktası ise Gafarlı köyüne yakın bir konumdur. Yukarı yoldan gelenler şehrin diğer bağ alanlarından olan Göllü, Ayaklıcaoluk, Sarıkaya gibi yerleri de görme imkanına sahip olurlar.

Kahramanmaraş’da bağ kültürü bir çok şehirden çok daha öte durumdadır. Bu harika bağ evlerinde en güzel kahvaltılar yapılır en güzel kebaplar pişirilir ve en güzel günler geçirilir.

ETİKETLER: ,