enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
K.Maraş
Az Bulutlu
32°C
K.Maraş
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
30°C
Döviz Bilgileri
DOLAR
34,1054
EURO
38,0104
ALTIN
2.826,02
BIST
9.758,07

Göksun Mozaikleri Keşfedilmeyi Bekliyor

Göksun Mozaikleri Keşfedilmeyi Bekliyor
REKLAM ALANI

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde kaçak kazı sonucu ortaya çıkan, Milattan Sonra 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Roma dönemine ait mozaik alan gün yüzüne çıkarılacağı günü bekliyor. 

Göksun Kaymakamlığı, Göksun Belediye Başkanlığı ve Elbistan Şehir Müze Müdürlüğü işbirliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, alanın ören yeri olarak ziyarete açılması için girişimlerde bulundular. 

Villa Rustica’da yapılan ortak çalışmalar sonunda ilçenin kültürel prestijinin artması hedeflenmektedir. Ören yeri için hazırlanan alanın ön hazırlıkları, Elbistan Şehir Müze Müdürlüğü uzman ekiplerince tamamlandı. 
Yapıtın hamam olarak kullanıldığı havuz alanında 6 metre uzunluk, 3 metre genişlik ebatlarında çevre şehirlerde bulunan mozaiklerle renk ve motif olarak benzerliklerinin olması, mozaik alana katma değer sağlayacağı düşünülüyor.

Villa Rustica ziyareti sırasında Kaymakam Duman, ilçenin çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığı kültürel zenginliklerin korunarak gün yüzüne çıkarılması ile kültür turizminde ziyaretçi yoğunluğunun artacağı bilgisini paylaşarak, en büyük cazibe nedeninin ise Eshab-ı Kehf ve Kızılcık Mahallesi’nde bulunan şifalı içme suyu ile aynı güzergâhta olduğunu vurguladı.
​​​​​​​
İki ilçe arasında güzel bir kültür yolu oluşacağını bildirerek, devamında çalışma yapan ekiplere teşekkürlerini iletti.
Ziyarete İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Duman, Göksun Belediye Başkanı Selim Cüce, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ayten Şenel ve Elbistan Şehir Müze Müdürlüğüne bağlı uzman ekipleri katıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.