enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5148
EURO
34,5682
ALTIN
2.492,47
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4983
EURO
34,5913
ALTIN
2.471,50
BIST
9.574,75

Kahramanmaraş Balık Pazarında Palamut Bolluğu

Kahramanmaraş Balık Pazarında Palamut Bolluğu
07.11.2022
221
A+
A-

 

Havaların soğuması ile birlikte Kahramanmaraş’ta balık tezgahları palamutla doldu.

Havaların soğuması ile birlikte Kahramanmaraş’ta balık tezgahları palamutla doldu. Palamutun tanesi ise 50 ila 60 lira arasında satışa sunuluyor.

Kasım ayının gelmesi ve deniz suyu sıcaklığının düşmesi ile birlikte palamut balığının en lezzetli olduğu zaman dilimine girildi. Kahramanmaraş’ta balık pazarında son 3 haftadır palamut bolluğu yaşanırken, balık pazarında palamut balığının tanesi 50 ila 60 lira arasında satışa sunuluyor.

Kahramanmaraş’taki balık pazarına gelen vatandaşlar, palamudun en lezzetli olduğu şu zamanlarda evlerine kilo kilo balık alarak gidiyor. Palamut balıklarının son günlerde boyunun uzadığını ve balık pazarında palamut bolluğu yaşandığını ifade eden Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, “Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da balık bolluğu yaşanıyor. Denizlerimizde bol miktarda palamut ve hamsi var ve bu bolluk ise fiyatlara olumlu bir şekilde yansıyor. Yaklaşık 3 tane palamudun maliyeti 100 TL’ye geliyor. Halkımızı balık yemeye davet ediyoruz” dedi.

Balık pazarına palamut almak için gelen Mehmet Kızıl, “Bugün palamut yemeye geldik. Balık sezonunu bugün açacağız inşallah. Tezgahlarımızda taze palamutlar var ve Kahramanmaraş’ta bu kadar taze palamut bulmak çok kolay artık. Pazara bu sezon ikinci defa gelişim ve tezgahlarımız her zaman bereketli” diye konuştu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.