enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,3745
EURO
35,0121
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,3258
EURO
35,1397
ALTIN
2.296,21
BIST
9.055,75

Kahramanmaraş’ta kültür sanat etkinlikleri sürüyor

Kahramanmaraş’ta kültür sanat etkinlikleri sürüyor
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri iki programa daha ev sahipliği yaptı. Akademisyen Yazar Prof. Dr. Uğur Batı ve Yazar Mustafa Tatcı, kültür sanat dostlarıyla buluştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik takvimi kapsamında Akademisyen Yazar Prof. Dr. Uğur Batı kültür sanat dostlarıyla bir araya geldi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Batı, “Etkinlikler dolayısıyla üçüncü kez Kahramanmaraş’a gelme imkânı buldum. Her zamanki gibi çok hoş ve güzel duygularla buradayım. Kahramanmaraş, şiir ve edebiyatın başkenti olarak biliniyor. Dolayısıyla burada gerçekleştirdiğimiz konferanslar daha canlı, akıcı ve bol etkileşimli şekilde gerçekleşiyor. Kahramanmaraş’ta olmak ve bu kültürü solumak keyif ve mutluluk vericiydi. İnşallah daha birçok etkinlikte Kahramanmaraşlı sanatseverlerle bir araya gelmek nasip olur” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Türkçe’ye Mana Kazandırmıştır

Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında sanatseverlerle buluşan diğer bir isim ise Yazar Mustafa Tatcı oldu. Yunus Emre’yi farklı perspektiflerden ele alan birçok eserde imzası bulunan Tatcı, “Yunus Emre, başta tasavvuf edebiyatı olmak üzere birçok alanda eser vermiş ve kendisinden sonra gelen birçok yazar ve şaire ilham kaynağı olmuştur. Aşk medeniyetinin temellerini Yunus Emre atmıştır. Bu alanda eser veren tüm şairler Yunus Emre’yi üstâd ve yol gösterici olarak bilir. Aynı zamanda Yunus Emre, Hakk’a davet eden ve yönlendirici bir konumda yer alır. Dolayısıyla eserlerinde işlediği konuları bu istikamet doğrultusunda ele almıştır. Yunus’un sözü ve özü Kur’an-ı Kerim’e ve Resulullah’a dayalı olduğunu görmekteyiz. Ayrıca aşka ve irfana dayalı İslam anlayışını Türkçe olarak ilk defa anlatan kişi Yunus Emre’dir. Dolayısıyla Türkçeyi kanatlandıran, derinleştiren ve manalandıran kişidir diyebiliriz. Dünyanın özellikle batı coğrafyasının İslam düşmanlığı yaptığı bir ortamda yaşayan Yunus Emre, ‘Ben gelmedim dava için benim işim sevi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim’ diyerek hayattaki gayesini belirtmektedir” dedi.