enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5959
EURO
34,8272
ALTIN
2.498,18
BIST
9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,5975
EURO
34,7931
ALTIN
2.498,37
BIST
9.439,94

Kahramanmaraş’ta okul kantinlerine denetim

Kahramanmaraş’ta okul kantinlerine denetim
A+
A-

Onikişubat Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe merkezinde faaliyet gösteren 49 ilköğretim ve ortaöğretim okullarına ait kantinleri denetledi. 29 Kasım’da başlayan denetim faaliyetleri 15 Aralık’a kadar devam etti. Belediyeden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Yapılan denetimlerde, işyeri açma ve çalışma ruhsat kontrolü, işyerinin hijyen şartları ve düzeni, fiyat etiketi, ürünlerin son kullanım tarihleri, aydınlatma, havalandırma, baca sistemleri, iş önlüğü, hijyen belgeleri, yasak ürünlerin satışının yapılıp yapılmadığı konularında kontroller yapılmış ve kantin işletmecileri bu konularda bilgilendirilmiştir. 31 kantin hakkında çeşitli eksikliklerinden dolayı gerekli uyarılar yapılarak bu eksikliklerin giderilmesi için süre tanınmıştır. Okul kantinlerinde genel olarak yasak ürüne ve son kullanma tarihi geçmiş gıda ürününe rastlanılmamıştır.” Onikişubat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin öğrencilerin sağlığının korunması ve sağlıklı ürünlerin kullanılması için denetimlerin devam edeceği öğrenildi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, denetimlerin devam edeceğini belirtti. Denetimlerinin periyodik aralıklarla farklı iş kollarında yapıldığını dile getiren Mahçiçek, şunları söyledi: “Bakanlığımızın koyduğu kurallar ve yönetmelik çerçevesinde Zabıta ekiplerimiz görevlerini ifa etmektedirler. Sağlığımızın her şeyden önce geldiğini bilerek hareket edilmesini temenni ediyorum. Bazı işyerleri bunu hakkıyla yaparken bazı işyerlerinde eksikler görüyoruz. Yönetmelik gereği uygun yaptırımlar ve uyarılar işyeri sahiplerine yapılmaktadır. Kimi zaman darılmalar ve küsmeler olsa da gereği neyse onu yapmaya devam edeceğiz.”