enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,3258
EURO
35,1397
ALTIN
2.296,21
BIST
9.055,75

Kahramanmaraş’ta uzun zaman sonra ilk cuma namazı kılındı

Kahramanmaraş’ta uzun zaman sonra ilk cuma namazı kılındı
A+
A-

Koronavirüs nedeni ile camilerde cemaat ile namaz kılmaya ara verilmişti. İçişleri Bakanlığı, ‘Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi’ hakkında 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle cuma namazının kılınacağı camileri ve şartları belirlemişti. Tüm illerin müftülük hesaplarından ise ilçe ilçe cuma namazı kılınacak camilerin listesi ve koşullar detaylıca yayınlanmıştı. 

Bugün ise tüm Türkiye ile birlikte Kahramanmaraş’ta da uzun zaman sonra cemaatle ilk cuma namazı kılındı. Alınan tedbirler kapsamında cemaatin arasında her yönden 1,5 metre olacak şekilde oturma düzenleri belirlendi ve işaretler koyuldu. Kimi camilerde avlularda namaz kılınırken, kimi yerlerde ise açık pazar alanlarında cuma namazı idrak edildi. Namaz kılınacak alanlara girişlerde ateş ölçümü yapılarak cemaatin sıralı bir şekilde oturması sağlandı. Maskesiz girişlere ve düzensiz oturuşlara ise izin verilmedi. Ayrıca her alan için polis, bekçi ve cami heyetleri hazır bulunarak gelen cemaate rehberlik etti. Cuma namazının farzının kılınmasının ardından ise cemaat düzenli bir şekilde dağıldı.