enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

SULAR AKADEMİ HASTANESİ’NDEN İLETİŞİM BECERİLERİ EĞİTİMİ

SULAR AKADEMİ HASTANESİ’NDEN İLETİŞİM BECERİLERİ EĞİTİMİ
Sular Sağlık’tan “Etkili İletişim Becerileri” eğitimi

Kahramanmaraş Özel Sular Akademi Hastanesi’nde “Etkili İletişim Becerileri” Konulu Hizmet İçi Eğitim programı düzenlendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde işletme bölümünde akademisyen olan Prof. Dr. Canan Gamze Bal eğitimde yaptığı konuşmada şu şekilde konuştu; Özel Sular Akademi Hastanesi’nin bugünkü programında iletişim eğitimiyle ilgili bir aradayız.

Kahramanmaraş’taki bir hastanemizin böyle bir organizasyon içerisinde olduğu için ben çok mutluyum. Umarım devamında da bütün takımların katıldığı birbirimizi anladığımız ve güzel iletişim kurduğumuz bir dünyada bir araya geliriz.

Prof. Dr. Canan Gamze Bal, Bu programı yapmamızdaki amaç hastanemizdeki hasta deneyimini geliştirmek Ve aynı zamanda da çalışanlarımızın tükenmişliğini azaltmak anlamında birbirleriyle kurdukları bağları ve iletişimi geliştirmektir. Bu eğitim programı depremden önce planlamıştık. Tabii depremden sonra olunca içeriğimizi biraz değiştirdik. Ama planımız Depremden önceydi. Tabi depremden sonra olduğu için adaptasyon konusunda biraz tabii ki zorluk yaşıyoruz hepimiz. Ama eğitimimiz çok güzel geçiyor ’dedi.

İletişimin, duygu ve düşüncelerin iki insan arasındaki paylaşımı olduğunu söyleyen Bal, iletişimin insanlar arasında gönülden gönüle bir köprü vazifesi gördüğünü, etkileşim içinde olduğumuz her ortamda sevgi dilinin önemli bir anahtar olduğunu vurguladı. İletişimde beden dilinin önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Canan Gamze Bal, sözlü iletişimin beden dili kadar etkili olmadığını belirtti. İnsanlar arasındaki ilişkilerde empati kurmak gerektiğini de anlatan Bal, “Mimikleriniz ve jestleriniz, karşınızdaki insana olan duygularınızın ifadesinin anlamıdır. Ne yaptığınız önemli değil, ne söylediğiniz önemli değil; nasıl yapacağınız, nasıl söyleyeceğiniz ve karşınızdaki insanda nasıl yankı bulacağınız önemlidir” dedi.

Özel Sular Akademi Hastanesi adına konuşan Halil İbrahim Avşaroğlu, hastane personeline yönelik hizmet içi eğitim programları düzenlemeye önem verdiklerini söyledi. Avşaroğlu, hastane bünyesinde benzeri eğitim programlarının devam edeceğini söyledi.

Hayatın her alanında çok önemli olan iletişim konusunda verilen eğitimin çok yararlı geçtiğini belirten hastane personeli, bu tarz eğitimlerin son derece faydalı olduğunu belirterek hastane Yönetimi’ne teşekkür etti.
Eğitimin ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde ise konuşmacı Prof. Dr. Canan Gamze Bal, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.