enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5201
EURO
34,8225
ALTIN
2.445,21
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

Virüse Karşı Maske Çok Önemli

Virüse Karşı Maske Çok Önemli

Koronavirüsle mücadeleye karşı maske takılsın mı takılmasın mı? Dünya Sağlık Örgütü “Takılmalı” dedi ve gerekçelerini açıkladı.

Koranavirüsle mücadelede bazı uzmanlar takılmalı bazıları ise sadece hasta olanların takması gerektiğini dile getiriyor. Dünya Sağlık Örgütü daha önce hasta değilseniz takmanıza gerek yok demişti. Ancak yapılan araştırmalardan sonra Dünya Sağlık Örgütü’de bu önerisini değiştireceğinin sinyalini verdi. Dünya Sağlık Örgütü’nde görevli Prof. David Heymann, Hong Kong’ta yapılan araştırmalar ve yeni kanıtlar doğrultusunda yüz maskelerinin virüsün yayılmasının azalmasında kilit öneme sahip olduğunu açıkladı.

Sokağa çıkmak zorunda kalan insanların en azından maske ile dolaşması gerektiğini aktaran bilim insanları yayılmanın önüne geçmek için herkesin kişisel tedbirini alması gerektiğini vurguluyor. Dünya’dan bazı örnekler verecek olursak birçok Avrupa ülkesi şu anda virüsün önüne geçemezken ve ölüm oranlarının hızlı artamısını engelleyemezken Çek Cumhuriyeti’nde maske takmadan sokağa çıkmak yasak ve ülkedeki hasta ve ölüm oranları Avrupa’nın çok gerisinde olduğunu görüyoruz.