enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5641
EURO
34,7152
ALTIN
2.488,58
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

BAKAN DEĞİL, ÇALIŞAN VEKİL LAZIM!

09.04.2023
201
A+
A-

Aylardır merakla beklenen Milletvekili Aday listeleri açıklandı. Yıllardır olduğu gibi bu seçimde de seçmen adaylardan pekte memnun değil.

PARASI OLAN VEKİL OLUR!

Seçim sisteminde var olan paranız yoksa adaylık başvurusu bile yapamazsınız adeti yine devam etti. Deprem bölgesi olması hasebiyle başvuru ücretlerinde değişiklik olsa da seçim çalışmaları sırasında paranız yoksa kimse sizi görmez, duymaz, bilmez…

Ee nedir bu sistemin doğrusu diyenlere cevabım çok net. Bırakın halkın kendisi seçsin vekilini ya da siz halkın sesine kulak verip siyesi geçmişi olan kişileri değil alanında uzman, vatandaşta karşılığı olan ve çalışkan insanları adaylığa davet edin.

TARİH 6 ŞUBAT

6 şubatta asılı kalan bir şehrin vekil adayları hiç olmadığı kadar önemliydi. Siyasi parti ayrımı yapmaksınız karşılığı olan kişi sayısı neredeyse yok.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin 1. Sıra aday gösterilmesinin iyi veya kötü olmasını şimdi değerlendiremeyiz. Ankara bağlantısının kuvvetli olmasının iyi olduğu da göreceli. Zira daha önce Ankara’da bağlantısından dolayı şehrimize hizmet yağdıracak diye büyük umutlar beslediğimiz kişilerin televizyon programlarında sessizliğe gömülüp sorulan sorulara cevap veremediğine de şahit olduk.

BU ŞEHİR SADECE GERİYE GİDİYOR

Yaşadığımız siyasi seçimler öncesi büyük umutlar yaşayan bu şehir her seçim sonrası geçmişi mumla arar oldu. Yine aynı şeylerin olacağı gayet gözükür. Bana karşı çıkıp bak işte Ali Öztünç var, Vahit Kirişçi var, Zuhal Karakoç var diyenler olabilir. Bu isimlerin karşılığı var haklısınız. Birkaç isim daha sayılabilir ama 8 vekil adayı olan bir şehirde %50 oranını bile bulmayan bir sonuç bu.

2024’TE AYNI OLACAK

2024 yılında yapılacak yerel seçimlerden umudu olan varsa bence olmasın. Bu şehirde yaşayan insanlar olarak her gelen başımızın tacı demeyi bırakmadığımız sürece bu düzen değişmeyecek. Bizim vekilimizi biz değil Ankara kulislerinin belirlediği bir ortamda bu şehir hep olduğu gibi “Antep, Kayseri ne güzel yönetiliyor.” Demeye devam eder.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.