enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

10.Ufka Yolculuk Bilgi Ve Kültür Yarışması dulkadiroğlu’nda tanıtıldı.

10.Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması tanıtım ve bilgilendirme toplantısı, Pınarbaşı Çınaraltı Tesisleri’nde yapıldı.

10.Ufka Yolculuk Bilgi Ve Kültür Yarışması dulkadiroğlu’nda tanıtıldı.
A+
A-

Türkiye genelinde Server Yaşam Vakfı tarafından düzenlenen Kahramanmaraş’ta ise Merdan Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organizesi üstlenilen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması”nınDulkadiroğlu Tanıtım Toplantısı, Pınarbaşı Çınaraltı Tesisleri’nde yapıldı.

Bu yıl 10.su yapılacak olan Ufka Yolculuk Yarışması Dulkadiroğlu Tanıtım Toplantısı’na Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, İl ve ilçe Millî Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Hüseyin Yılmaz, İl Sorumlusu Ersoy Kaba, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Pak ve Dulkadiroğlu ilçesinde görev yapan okul idarecileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Dernek Başkanı Mehmet Pak, Ufka Yolculuk Yarışmalarının yanı sıra, 8 milyar insanlık âlemini kapsayacak şekilde eleştirel düşünme, helal ve sağlıklı yaşam, Kur’an-ı Kerim’in anlamıyla buluşmak, sivil savunma, izcilik ve gençlik çalışmaları, “Haydi Çocuklar Camiye” etkinliği gibi çeşitli alanlarda yürüttükleri çalışmalarından bahsettiği konuşmasında, dernek faaliyetlerine katkıları ve destekleri dolayısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve programa yoğun bir katılım sağlayan okul idarecilerine teşekkür etti.

ÇİFT KANATLI ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMELİYİZ

Programda selamlama konuşması yapan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, yarışma konusunun öneminden bahsederek, “İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak hali hazırda yaptığımız ve yapmamız gereken bir çalışmayı STK’larımız gönüllü olarak yapıyor. Bundan dolayı mutluluk duyuyor, kamu ve STK iş birliğini önemsiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Vizyon Belgemizde de belirtildiği gibi öğretimin yanında eğitime de ağırlık vererek öğrencilerimizi çift kanatlı olarak yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Bu anlamda sağlıklı düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan “Sağlıklı Düşünmek” konulu Ufka Yolculuk Yarışması’nı düzenleyen STK’lara teşekkür ediyorum.” dedi.

KAMU STK BİRLİKTELİĞİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş ise Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde faaliyet gösteren STK’larla yakın ilişki ve iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, “İmkânlarımız dâhilinde özellikle genç kuşakların eğitimlerinin desteklendiği bu tür organizasyonların yanında yer alıyoruz. Münevverlerin, mütehassısların, şair ve yazarların yetiştiği kadim kentimiz Kahramanmaraş’ta ‘Sağlıklı Düşünmek’ konulu yarışmaya katılımın yüksek olacağını temenni eder, organizasyon ekibine ve okul müdürlerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

8 MİLYAR İNSANLIK ÂLEMİNE ÖRNEK

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Eğitimci Hüseyin Yılmaz,   güzel bir geleceğin iyi niyetli, insaf sahibi, güzel ahlâklı, temiz kalpli ve doğru düşünen gençler yetiştirmekle mümkün olacağını kaydederek, “Dokuz yıldan bu yana düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının bu yıl 10.sunu organize etmenin heyecanını yaşıyoruz. 9 yılda 81 il, 922 İlçe, 3.762.969 katılımcı ve 100 binden fazla gönüllüye ulaşan organizasyonumuzda Kahramanmaraş’tan yaklaşık 50 bin gencimizi Ufka Yolculuk ile buluşturduk. Bu yıl yarışmamıza 7’den 70’e büyük küçük her yaş grubu, yani yetişkin bireyler de katılabilecek.” ifadelerini kullandı.

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları’nın bu sene “Sağlıklı Düşünmek” teması ile yapılacağını belirten Yılmaz, “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, her bireyin bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine, sınav atmosferini yaşayarak uzun soluklu bir eğitim maratonundan geçmesine yardımcı oluyoruz.” sözlerini ifade etti.

NEDEN SAĞLIKLI DÜŞÜNMEK?

Yılmaz, “Sağlıklı Düşünmek” teması ile ilgili konuşmasında şunları kaydetti: “Varsayımlar, asılsız inançlar, hakiki bilgi görüntüsüne bürünüp sorgusuz sualsiz düşünce dünyamıza sızıyorlar. Evimize niyetini bilmediğimiz kimseyi almayacağımız gibi her bilginin de süzgeçten geçmeden düşünce dünyamıza girmesine izin vermemek gerekiyor. İyi-kötü, doğru-yanlış her türlü bilginin yağmur gibi yağdığı ve kolaylıkla yayıldığı bir zamanın içinde bilginin özellikle de tasarlanmış bilginin, artış hızını ve topluma etkilerini gören Ufka Yolculuk Ekibi, bu yıl ‘Sağlıklı Düşünmek’ konusuna dikkat çekmeye karar verdi. Ufka yolculuk doğru kaynakları ve doğru bilgiyi seçebilme becerisini artırmak, bakış açılarını genişletmek, dünyada olanları doğru kavramak için, doğru anahtarlarla yeni kapılar açmak isteyen 7’den 70’e herkesi bu yıl ‘Sağlıklı Düşünmek’ konusunda yarışmaya bekliyor.” dedi.

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA

Kaybedeni olmayan Ufka Yolculuk Yarışmaları’nda yarışmaya özel hazırlanan birbirinden eşsiz kitapları okuyarak elde edilen kazanımların yanı sıra Türkiye ve Kahramanmaraş’ ta dereceye girecek olan yarışmacılara toplamda 1 Milyon TL’yi bulan para ödülü de veriliyor.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgiler www.ufkayolculuk.com web sitesinde ve Ufka Yolculuk sosyal medya hesaplarında yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.