enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5503
EURO
34,8831
ALTIN
2.447,49
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

Sular Akademi Hastanesine “Bebek Dostu Hastane” Ünvanı Verildi

Kahramanmaraş Özel Sular Akademi Hastanesi’nde 1-7 Ağustos Emzirme Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından, bebekler için en sağlıklı besin olan anne sütünün özendirilmesi, anne ve anne adaylarına emzirme konusunda doğru bilgi ve alışkanlıkları kazandırmaya yönelik olarak çeşitli çalışmalar yürütülmektedir.

Sağlık Bakanlığı tarafından 1-7 Ağustos Emzirme Haftası kapsamında Zoom üzerinden düzenlenen seminere katılan Sular Akademi Hastanesi Doktor ve hemşireler emzirmeye yönelik önemli bilgiler verdiler.

ANNE SÜTÜ BİR MUCİZEDİR

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Zekeriya Büyükdereli Anne sütü abı hayat suyudur.

Anne sütünün önemine dikkat çekmek için bu etkinliğin yapıldığını söyleyen Uzm. Dr. Zekeriya Büyükdereli sözlerine şu şekilde devam etti. Anne sütü İnsanoğlu var olduğu günden bu yana yaşamsal görevler yapmıştır. Sağlıkçılar hastaneler, mama fabrikaları yokken anne sütü anne ve bebek vardı.

Anne sütü içinde bir çocuğun ihtiyaç duyabileceği su, protein miktarı, şekeri, aşı gibi ürünlerde içerir. Üstelik 33 haftalık bir bebek doğuran annenin sütü 33 haftalık bir bebeğin ihtiyaçlarına göredir.
Zamanında doğan bir bebek içinde anne bünyesi yine ona uygun süt ihtiyacını karşılamaktadır.

Büyükdereli, anne ve anne adaylarına bir çağrıda bulunarak, lütfen 2 yaşına kadar bebeklerinizi emzirin anne sütünden mahrum etmeyin anne sütü abı hayat suyudur. ‘’Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.