enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

Bakan Özhaseki, “Önceliğimiz Deprem Bölgesinde Hasarların Giderilmesi”

Bakan Özhaseki, “Önceliğimiz Deprem Bölgesinde Hasarların Giderilmesi”

Programı kapsamında Kahramanmaraş’a gelerek alanda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Özhaseki, “Kahramanmaraş depremlerinde 850 bin kadar bağımsız birim zarar gördü. Biz 200 bin konutun ihalesini yaptık, inşaları devam ediyor. Her ay 40-50 bin civarı konutun teslimine de Aralık ayı itibarıyla başlıyoruz” dedi.

6 Şubat depremlerinin ardından alanda yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler almak ve bir dizi toplantıya katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Azerbaycan Devleti tarafından yapımına başlanan ve bin bağımsız birimin yer alacağı Azerbaycan Mahallesi ile Emlak Konut tarafından Büyükşehir Belediyesinin yanında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Dr. Tuba Köksal ve Prof. Dr. Mehmet Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, MHP İl Başkanı Hüseyin Vahit Demiröz ve kurum müdürlerin de yer aldığı incelemelerde Bakan Özhaseki, alanda yürütülen çalışmalara ilişkin son bilgileri aldı.

Aralık Ayı İtibariyle Konutların Teslimine BaşlanıyorAzerbaycan Mahallesi inşaat alanında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Millet olarak bin yıllık Anadolu medeniyetimizde karşılaşabileceğimiz en büyük felaketi yaşadık. Böyle bir durumda bir araya gelerek yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda hükümet olarak hiçbir zaman ekonomi meselesini gündeme getirmeden neler yapabileceğimiz hususunda gayret ediyoruz.

Kahramanmaraş depremlerinde 850 bin kadar bağımsız birim zarar gördü. Biz 200 bin konutun ihalesini yaptık, inşaları devam ediyor. Her ay 40-50 bin civarı konutun teslimine de Aralık ayı itibarıyla başlıyoruz. Aynı zamanda vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yerinde dönüşüm projelerini de başlatmış bulunmaktayız. Her türlü kolaylığı sağlayarak vatandaşlarımıza desteklerimiz sürüyor. Köy evlerine yönelik başlattığımız çelik yapılaşmayla 100 bin konutun da projesi tamamlandı. Azerbaycan Devleti’nin yaptığı bin konutluk mahallede çalışmalar süratle devam ediyor. Hükümet olarak bizim birinci önceliğimiz deprem bölgesinde hasarların giderilmesi, yaraların sarılması” cümlelerini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.