enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

Başkan Gürbüz: “Tepebaşı’nda asfalt seferberliğini başlattık”

Başkan Gürbüz: “Tepebaşı’nda asfalt seferberliğini başlattık”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Tepebaşı Mahallesi’nde altyapı çalışmaları biten cadde ve sokaklarda asfaltlama seferberliğine başladıklarını bildirdi.

Asfaltlama için özellikle alt yapı çalışmaları tamamlanan güzergahlardan başlayan Elbistan Belediyesi, Esentepe ve Bahçelievler’deki ulaşım standardını yükselten programı Tepebaşı Mahallesi’ne kaydırdı. 

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Tepebaşı Mahallesi’ndeki asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.
Bahçelievler ve Esentepe Mahalleleri’nde de benzer bir programla 300’e yakın cadde ve sokağın asfaltını bitirdiklerinin bilgisini veren Başkan Gürbüz, “Tepebaşı Mahallemizde, asfaltlama çalışmaların başladık. Bahçelievler ve Esentepe Mahallelerimizde yaklaşık 300 yakın sokakta çalışmamızı tamamladık. Altyapısı tamamlamış olan yollarını tamamen asfaltla kaplayacağız tüm personelimizle sokaklarda ve caddelerdeyiz. Mahallerimizde güzel bir enerji var. Esentepe’nin, Bahçelievler’in, Tepebaşı’nın bazı sokaklarına halen doğal gaz veremediler ama görüşmelerimiz devam ediyoruz. Mahallerimizin tamamını yaşam konforunu en süt seviyeye çıkaracağız. İklim şartları müsaade ettiğinde bu sene Tepebaşı’nı da asfaltlamayı tamamlamayı istiyoruz” dedi. 

Tüm imkanlarımızı seferber ettik
Tepebaşı Mahallesi için tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulayan Gürbüz, “İçme suyu, doğal gaz ve kanalizasyon çalışmaları başlamadan biz de asfalta başlayamadık. Bölgemizdeki tüm ihtiyaçları giderebilmek adına canla başla mücadele ediyoruz. Hem yazın hem de kışın mahallerimizde ciddi sorunlar oldu. Özellikle de depremden sonra bunların derlenip toparlanması biraz vakit aldı. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum onların belediyesi olarak elimizdeki tüm imkanları seferber etmiş durumdayız. 
Bazı sokaklarımızda kamulaştırma sorunları var.

Onları görüyoruz. İmar planı değişikliğinden kaynaklı. Hem eskiden gelen hem de yeni çıkmaz sokaklar var. Esentepe ve Bahçelievler Mahallelerimizde bunların tamamını vatandaşlarımızla uzlaşı halinde açtık. Tepebaşı’nda da açılmayan tüm sokakları açacağız. Bunu da yine vatandaşlarımızla uzlaşı içinde yapacağız. Çünkü biz kapalı sokak, altyapıya ulaşamayan parsel istemiyoruz. Bu anlamda geçmişten gelen sorunları diğerler mahallerimizde tamamlayarak geldik. Tepebaşı Mahallemizde de bunu tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Depremden sonra beton santralleri büyük sıkıntı oldu. Hem taş ocaklarında hem de belediye olarak ikinci taş ocağımızı açtık. Bunu da özel sektörle birlikte yaptık. Yaklaşık 50 bin ton civarında malzemeyi ücretsiz olarak alacağız. Betondan da ciddi destek alacağız. Ayrıca da yıllık 1 milyon lira kira alacağız. Bunun tamamını da vatandaşlarımız için seferber ediyoruz. Günde 2 bin 500 m² kilit parke üretimi yapıyoruz. Tesisimizde bugüne kadar da 2 milyon m²’nin üzerinde bir kilit parke ürettik. Vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözene kadar sahadayız” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.