enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,3258
EURO
35,1397
ALTIN
2.296,21
BIST
9.055,75

Dulkadiroğlu Belediyesi’nden yeni bir projeyi daha!

Tarihi konak restorasyonu çalışmalarıyla adından söz ettiren Dulkadiroğlu Belediyesi, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nden yeni bir projeyi daha!
A+
A-

“Dulkadiroğlu’nun geleceği tarihinde saklı” sloganıyla tarihi konakları bir bir restore ederek turizmin hizmetine sunan Dulkadiroğlu Belediyesi, yeni projeler için çalışmalarını sürdürüyor. Bahtiyar Yokuşu projesiyle adından söz ettiren Dulkadiroğlu Belediyesi, benzer bir projeyi de Kurtuluş mahallesinde yapmak için çalışmalara başladı.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konak restorasyonu çalışmaları ile ilgili konuşarak, bu konuda elde ettikleri tecrübeyi anlattı. Konak restorasyonları konusunda deneyim elde eden sayılı ilçe belediyelerinden olduklarını anlatan Başkan Okay, özelikle Bahtiyar Yokuşu projesinden elde ettikleri deneyim ve tecrübe ile aynı özellikte bir projeye daha başlayacaklarını kaydetti.
Kurtuluş Mahallesinde yer alan Bedesten, Hatuniye, İklime Hatun, 42007. ve 42008. sokaklar koruma, onarım ve kentsel tasarım projesini planladıklarını anlatan Başkan Okay, 9 adet tescilli sivil mimarlık örneği yapının restorasyonu, 700 metre uzunluğunda sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme güzergahı ve 96 adet tescilli yapı harici yapının cephe iyileştirmesi yapacaklarını anlattı.
Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bölgemizin modern gelişimini sürdürürken, geleceğimiz tarihimizde diyerek tarihi yapıları da ayağa kaldırmak için çalışma yapıyoruz. Bu kapsamda göreve geldiğimiz günden bu yana çok önemli projelere imza attık. Bu projeler Kahramanmaraş’ın tarihine ve kültürüne büyük katkı sağladı. Özellikle turizm anlamında çok önemli katkıları oldu. Bu katkıları artırma ve geliştirme adına yeni projeler yapıyoruz. Bahtiyar Yokuşu projemizde olduğu gibi sokak iyileştirme ve cephe yenileme projesi yapacağız. Bu noktada çalışmalar büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Elde ettiğimiz tecrübe ve deneyimle de bu çalışmaları kısa sürede yapacağımızı belirtmek isitiyorum. Kahramanmaraş’ımızın tarihi konakları eski günlerine yeniden dönecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.