enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

Elbistan Belediyesi’nden güçlendirme ruhsatı uyarısı

Elbistan Belediyesi’nden güçlendirme ruhsatı uyarısı

Elbistan Belediyesi orta hasarlı binalar için verilen güçlendirme ruhsatı ile ilgili bir duyuru yayımladı. Açıklamada başvuru süresinin 29 Aralık’ta sona ereceği belirtildi.

Buna göre; orta hasarlı binasını güçlendirmek isteyen vatandaşlar, 29 Aralık 2023 tarihine kadar güçlendirme ruhsatı verme yetkisine sahip Elbistan Belediyesi’ne başvurmaları gerekiyor. İlk aşamada yazılı başvuru yeterli olacak ve başvuru esnasında bina askı kodu, tapu ve kimlik fotokopisi ibraz edilecek.
Elbistan Belediyesi’nce orta hasarlı binaların durumuna ilişkin olarak çalışmalar Ağustos ayında başlamıştı. Deprem bölgesinde ilk orta hasarlı binalar için güçlendirme ruhsatı vermeye başlayan Elbistan Belediyesi, konutlarının güçlendirmeye elverişli olduğunu düşünen ve konutlarını güçlendirmek isteyen vatandaşların, 29 Aralık 2023 tarihine kadar kat maliklerinin beşte dördünün yazılı onayı ile başvuru yapmaları gerektiğini açıkladı
​​​​​​​
Bu tarihe kadar başvuru yapmayanlar ve onarım için yapı ruhsatı alamayanların konutları ise genelgenin birinci maddesi gereği ağır hasarlı konutlar gibi işlem görecek. Elbistan’da çok sayıda orta hasarlı binanın güçlendirilmesi amacıyla Elbistan Belediyesi’ne başvuru geldiği biliniyor.
Güçlendirmek için başvuru yapılan binaların ruhsat işlemleri 5 Nisan 2024 tarihine kadar tamamlanacak. Ruhsat aldığı halde 1 yıl içinde güçlendirme yapmayanların binaları ağır hasarlı gibi işlem görüp yıkılacak. Varsa AFAD hak sahiplikleri düşecek ve konut teslim edilmeyecek.
29 Aralık 2023 tarihinden itibaren orta hasardan yeni hak sahibi olacak olanlar da ağır hasarlı gibi işlem görecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.