enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,2132
EURO
35,0172
ALTIN
2.463,99
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,2960
EURO
34,9966
ALTIN
2.452,87
BIST
10.157,34

Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa Kaldıracağız”

Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa Kaldıracağız”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelen Başkan Görgel, “Tarihi Maraş Kalesi ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nin tadilatı başlıyor. Kapalı Çarşı’da zarar gören işyerlerinin tadilatı için belediyemiz projeyi hazırlıyor. Tarihi Ulu Camii ve Taşhan’ın restorasyonu büyük bir titizlikle yürütülüyor. Depremde yıkılan Saraçhane Camii ise yeniden inşa ediliyor” dedi.

Başkan Görgel Bakanla Görüştü Müjdeleri Paylaştı…
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, bir dizi ziyaret ve temasta bulunmak üzere gittiği Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi. 6 Şubat depremlerinde hasar alan Ulu Camii, Tarihi Maraş Kalesi, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, Kapalı Çarşı, Saraçhane Camii ve Taşhan gibi tarihi yapıların restorasyonuna ilişkin süreçlerin istişare edildiği ziyarette Başkan Fırat Görgel, Kahramanmaraş’a göstermiş olduğu ilgi ve destek için Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür etti.

Restorasyon Uygulamaları Hız KazandıGerçekleştirilen görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Fırat Görgel, “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret ederek 6 Şubat depremlerinde şehrimizde hasar gören tarihi yapılarımızın restorasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Bakanlığımızca Kahramanmaraş’ımızda yürütülen ve planlanan çalışmaları istişare ettik. Tarihi Maraş Kalesi ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nin tadilatı başlıyor. Tarihi Kapalı Çarşı’da zarar gören işyerlerinin tadilatı için belediyemiz projeyi hazırlıyor. Projenin tamamlanmasının ardından inşallah restorasyon çalışmalarına başlanacak. Tarihi Ulu Camii ve Taşhan’ın restorasyonu büyük bir titizlikle yürütülüyor. Depremde yıkılan Saraçhane Camii ise yeniden inşa ediliyor. İnşallah restorasyon projelerinin tamamlanmasıyla şehrimizdeki tarihi miraslarımızı tekrar hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Destekleri için Sayın Bakanımız ve ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” cümlelerini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.