enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,4559
EURO
34,7927
ALTIN
2.478,00
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,5103
EURO
34,6324
ALTIN
2.496,97
BIST
9.523,87

İMAMOĞLU’NA 2 YIL 7 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI

İMAMOĞLU’NA 2 YIL 7 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI

stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada karar verildi. İmamoğlu indirimsiz 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu ayrıca Türk Ceza Kanununun 53. maddesi gereğince siyasi yasaklı olacak. Karar istinaf ve Yargıtay süreçlerinden sonra kesinleşecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası - Son Dakika Türkiye  Haberleri | NTV Haber

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması bugün görüldü. Mahkemeye 16.00’a kadar ara veren mahkeme heyeti, yeniden toplandıktan sonra duruşmayı başlattı. Karar için 30 dakika daha ara veren mahkeme heyeti, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İMAMOĞLU CEZAEVİNE GİRMEYECEK

Kararın ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun cezaevine girmesine beklenmiyor. İmamoğlu cephesinin ise karara itiraz etme hakkı var. İmamoğlu’nun avukatlarının kararı bölge adliye mahkemesine götüreceği ifade ediliyor.

Son Dakika! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası

SAVCI TALEBİNİ YİNELEDİ

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ekrem İmamoğlu katılmadı. Duruşmaya taraf avukatları ve çok sayıda milletvekili de katıldı. Duruşmada Murat Ongun ve Necati Özkan tanık olarak dinlendi. Cumhuriyet savcısı bir önceki celse verdiği mütalaada 4 yıl 1 ay hapis ve siyasi yasak talebini yineledi Sanık avukatları mütalaaya ilişkin savunma yapmak için makul süre isteğini yerinde gören mahkeme duruşmayı erteledi.

Son Dakika! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası

“UMARIM BENİ MAHCUP EDERSİNİZ”

Saat 16.00’ya ertelenen duruşma sanık Ekrem İmamoğlu’nun avukatlarının mütalaaya ilişkin savunmaları ile başladı. Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat esasa ilişkin yaptığı savunmada, “Şu aşamaya kadar verdiğimiz beyanları tekrar ediyoruz. Seçimi iptal edepleri kim olduğunu dair ilişkin iki hususu sunuyorum. Birisi Abdülkadir Selvi’nin yazısı. Diğeri ise Süleyman Soylu’nun seçim yenilenmeli söylemi ile ilgili haber metni. Ben sözlerimi daha fazla uzatmayacağım. Umarım beni mahcup edersiniz” dedi.

Son Dakika! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası

“SÖZLERİ YSK’YA YÖNELİK DEĞİL”

Savunma yapan diğer avukatlar Ekrem İmamoğlu’nun sözlerinin Süleyman Soylu’ya yönelik olduğunu YSK’ya yönelik olmadığını belirterek, beraat talep etti. Kararını açıklayan mahkeme, sanık Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

CEZA KESİNLEŞİRSE 53. MADDE KAPSAMINDA HANGİ HAKLARDAN YOKSUN KALACAK?

Diğer yandan cezanın kesinleşmesi durumunda Ekrem İmamoğlu TCK 53. maddeye göre bu haklardan yoksun kalacak:

  • Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten,
  • Seçme ve seçilme ehliyetinden
  • Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan,
  • Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan,
  • Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tabi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten, yoksun bırakılır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.