enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5884
EURO
34,8559
ALTIN
2.505,24
BIST
9.679,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,5976
EURO
34,7961
ALTIN
2.488,42
BIST
9.457,82

İstiklal’i Kana Bulayan Hain Adliyeye Böyle Getirildi

İstiklal’i Kana Bulayan Hain Adliyeye Böyle Getirildi

Pazar günü İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının faili kadın terörist ve gözaltına alınan 51 şüpheliden 49’u zırhlı araçlar eşliğinde çevredeki hastanelere sağlık kontrolüne götürüldü. Zanlılar sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

İstiklal Caddesi‘nde 13 Kasım’da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 51 kişi, emniyetten çıkarıldı.

İstiklal bombacısı ve gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildi

ZIRHLI ARAÇLAR EŞLİK ETTİ

Terör saldırısında caddeyi bombayı bırakan kadın terörist Alham Albashır ve olayla ilişkili olduğu değerlendirilen bazı şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’nde bulunan yerleşkesinden 4 polis minibüsüne bindirildi. Çok sayıda zanlı, zırhlı araçlar eşliğinde çevredeki hastanelere sağlık kontrolüne götürüldü. Bu arada, şüphelilerin Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildiği sırada bazı vatandaşların tepki gösterdiği görüldü.

İstiklal bombacısı ve gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildi

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Beyoğlu‘ndaki terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan terörist Ahlam Albashır’ın da aralarında bulunduğu 51 şüpheliden 49’u sağlık kontrolünün ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

İFADESİNDE DÖKÜLDÜ

Saldırı gecesi saklandığı evde kıskıvrak gözaltına alınan Albashir, ifadesinde hain planının tüm detaylarını anlattı. Albashır’ın, “Bombalı eylem talimatını ‘Hacı’ kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım” dediği ortaya çıktı.

Sivil hedeflere yönelik yapılan saldırının kilit ismi Ahlam Albashar, dün 8 kişiden oluşan ve Arapça bilen uzman bir ekip tarafından sorgulanmıştı. Terörle Mücadele Şubesinde çapraz sorguya alınan teröristin, Suriye’deki PKK/YPG yönetiminden verilen eylem talimatına ilişkin güvenlik birimleri için kritik öneme sahip bilgiler paylaştığı öğrenildi.

“YUNANİSTAN’A GEÇMESİNİ SAĞLAYIN, YOKSA KAFASINA SIKIN”

PKK’nın sözde sorumlularının yazışmalarında kadın bombacıyı Taksim’den kaçıran Ammar Jarkas’a, “Bilal Hassan bizim için önemli. Mutlaka Bulgaristan’a geçsin. Kızın ise Yunanistan’a geçmesini sağlayın. Geçirilemiyorsa da kafasına kurşun sıkarak olduğu yerde infaz edin” şeklinde talimat verildiği öne sürüldü. Tespit edilen yazışmalardaki plana göre; Bilal tarafından Edirne üzerinden PKK’nın Yunanistan’daki Lavrion Kampı’na kaçırılacak olan Albashir burada infaz edilecekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.