enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadmuhammet eliaçık
DOLAR
32,5994
EURO
34,8026
ALTIN
2.503,83
BIST
9.431,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Döviz Bilgileri
DOLAR
32,5994
EURO
34,8026
ALTIN
2.503,83
BIST
9.431,16

KAGİD Başkanı Yıldızhan’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) Başkanı Neşe Yıldızhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

KAGİD Başkanı Yıldızhan’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
A+
A-

Yıldızhan açıklamasında; “Tarih boyunca kadınlar, özverinin, fedakarlığın, emeğin, sevginin kaynağı olmuş, tüm zorluklar karşısında dik duran, siyasi, sosyal hayatın geliştirilmesinde ve ekonomik alanda önemli rol üstlenmiştir. Kadın toplumun temel taşıdır.

Dünya Kadınlar Günü olarak kutladığımız 8 Mart aslında, kadınların hak arama mücadelesinin tarihidir.  8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür.

Türk kadını da tarih boyunca hayatın her alanında en ön saflarda yer almış ve her zaman saygın bir yere sahip olmuştur. Tarihe iz bırakan adını altın harflerle yazdıran kadın hükümdarlar hala günümüzde gurur duyduğumuz değerlerimiz arasındadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünya’da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez’ sözü de Türk kadının gücünün, azminin, fedakarlığının özet halidir.”

Günümüzde kadına şiddetin, hunharca işlenen cinayetlerin, kadının başarı haberlerini gölgelemesinin çok üzücü olduğuna dikkat çeken Yıldızhan; “Dileğimiz Dünya’da ve ülkemizde kadına gerek psikolojik, gerek fiziksel, gereke de ekonomik şiddettin son bulması ve gazete manşetlerinde, TV haberlerinde başarı hikayeleri görmektir” dedi.

Fırsat eşitliği ve temsilde adalet için kadınlara karar verme mekanizmalarında daha fazla yer verilmesi gerektiğini belirten Yıldızhan; “Ülkemizi daha ileri ve gelişmiş ülkeler seviyesine taşımak, hedeflerimize ulaşmak için toplumun diğer yarısı kadınlarımıza fırsat eşitliği tanınmalı. Yasalar fırsat eşitliği tanırken, toplumsal yaşantımızda her bireyin bunu farkına varması gerekiyor.

Ülkelerin kalkınmasında insan vazgeçilmez bir unsur olduğuna göre kadın olmadan kalkınmayı sağlamak mümkün değildir. Kadınların konumunu güçlendirmek toplumların önemli hedefleri arasında yer almalıdır. Kadının eğitimi, işgücüne katılımları üzerinde durulması gereken önemli faktörlerdir” dedi.

Yıldızhan, konuşmasının devamında; “Şunu da belirtmek isterim; çalışmayan kadın yoktur, emeğini paraya dönüştüremeyen kadın vardır. Kadın Girişimciler Derneği olarak bizler girişimci kadınların yolunu açmak, kadın istihdamının önündeki engelleri kaldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm kadınlarımızı da gücümüze güç katmak için dernek çatımız altında buluşmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yıldızhan; “Tüm Dünya ve ülkemiz kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.